MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Lodewijk d.Ik heb een tuin op zware kleigrond, en altijd als het regent staan er grote plassen op het gazon, dit is natuurlijk niet ideaal, maar niet zo'n probleem, maar de laatste tijd beginnen er ook plassen te ontstaan op en rond het terras, wat kan ik hier aan doen?

  Om de bodem beter absorberend te maken heb ik er al lavameel en zand op gestrooid, maar is dit een goede oplossing of is er een betere manier om dit op te lossen?

  Alvast bedankt
  Zaterdag 8 Februari 2014 om 11:30

4 reacties

 • Joachim D. Joachim D. Beste Lodewijk , ik zou je aanraden om een put te maken van 20 - 40 cm diep . Als de grond blauw is , kan het water niet weglopen. Het beste dan is om te frezen , harken en opnieuw te zaaien , zo niet dan is het mogelijk dat het door de vele regenval je grond verzakt is dan gewoon frezen , harken en om nieuw zaaien, grtjes Joachim !
  Zaterdag 8 Februari 2014 om 12:30
 • Lodewijk d. Lodewijk d. Dan zal de grond door de regen toch gewoon opnieuw inzakken? Of zie ik dit verkeerd?
  Zaterdag 8 Februari 2014 om 13:41
 • Plantadvies Plantadvies Put maken kan een prima oplossing zijn. Verticale drainage of een drainage systeem aanleggen kan natuurlijk ook. De verticale drainage is het goedkoopst. Boor met een grond boor gaten en vul deze met split of stenen. De gaten zullen ooit dicht zitten, maar dan begin je opnieuw. Zaterdag 8 Februari 2014 om 23:54
 • Dieter V. Dieter V. heb je nog aardbei plantjes over? mvg,

  dieter
  Dinsdag 4 Maart 2014 om 19:57