MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Eco t.We zijn vandaag onze compost gaan afhalen bij de lokale VELT-afdeling. Wie van jullie zal dit jaar ook compost gebruiken in de tuin?

  Op de foto zie je de berg die klaarlag voor de mensen die 'en vrac' hadden gekocht. Wij hadden gekozen voor compost in zakken omdat dit voor ons beter handelbaar was.
  Zaterdag 8 Februari 2014 om 18:08

10 reacties

 • Heidi Heidi Gebruik zeker compost maar dan van mijzelf. Je weet wel door groenteafval en plantstengels en takjes fijn te snijden en te knippen… Tijdrovend, dat zeker. maar ja, discipline hé.:-) En ben weliswaar Velt-lid, maar geen lokale afdeling hier. Zaterdag 8 Februari 2014 om 22:32
 • Eco t. Eco t. Bij ons is er niet veel tijd meer te roven, we hebben er massa's te weinig ;-)
  Heidi, misschien kan jij zelf de lokale afdeling van VELT opstarten? :-)
  Zondag 9 Februari 2014 om 12:47
 • Rat B. Rat B. Voor mezelf composteer ik al jaren zelf. Bij mijn vader (groententuin voor heel de familie) wisselen we elk jaar af. Dit jaar hebben we champignonmest laten leveren, en wel 50ton. In zakken is hier dus niet haalbaar :D Zondag 9 Februari 2014 om 13:02
 • Heidi Heidi Ja Jan, maar dan heb ik weer geen tijd meer om zelf compost te maken… :-)) En daarvan weet ik het zeker dat ik heb. En die Velt-afdeling? Het woord "ecologisch" is niet meteen waar hier in de buurt als eerste aan gedacht wordt vrees ik. Mijn ECOmissie-neigingen draag ik voorlopig op een andere manier uit. :-) Zondag 9 Februari 2014 om 15:30
 • Eco t. Eco t. @Rat: 50 ton?? Dat zal dan wel geen stadstuintje zijn ;-)
  @Heidi: hoe je het ook uitdraagt, als je maar een eco-missie hebt :-)
  Zondag 9 Februari 2014 om 21:37
 • Heidi Heidi Geen zorgen, Jan. Komt goed! Zondag 9 Februari 2014 om 21:50
 • Rat B. Rat B. Nee, een overgroeid volkstuintje :) . Mijn grootouders hadden een boerderij, en toen ik klein was hebben mijn ouders een deel van hun grond kunnen kopen. Mijn vader heeft er een bijenhal met in de zomer 20 tot 40 bijenvolken. Een deel van de grond hebben we laten verbossen (verwilderen en af en toe uitdunnen) met wat bijzondere wilde planten tot gevolg. We bewerken nu nog een stuk van 25 op 80m (schat ik). Vroeger meer, maar mijn vader is ondertussen al een daggetje ouder. Zaterdagen als het weer het toelaat komen we met de familie bijeen om op het veld te werken. Buiten ploegen doen we zowat alles og met de hand overigen. Maandag 10 Februari 2014 om 22:19
 • Hélène G. Hélène G. Compost word soms ook het zwarte goud genoemd en terecht.
  Op vele plaatsen ziet men gele ondoordringbare grond. Bij ons was dat ook zo toen we in ons huis kwamen wonen. Ondertussen hebben wij jaar na jaar zelf compost gemaakt en in onze tuin verspreid. Die grond is nu zwart en luchtig en de planten groeien er weelderig. Het onkruid ook, dat is misschien het enige nadeel. Maar om hieraan te verhelpen zaai ik veel planten voor in blokjes en plant ze uit als ze al een beetje groter zijn.
  Dinsdag 11 Februari 2014 om 16:47
 • Jolanda v. Jolanda v. Ook wij zijn bezig onze eigen compost te maken, maar omdat we dat proces nog niet helemaal rond hebben - grote overwoekerde tuin die helemaal op de schop moet en vol braam e.d. staat - kopen wij voorlopig in.
  Vanwege goede ervaringen met gemeentecompost in NL lieten we hier in Denemarken ook een vrachtwagenlading storten. Helaas onbruikbaar: vol stenen, stukken metaal en glas. We hebben de rotzooi er zoveel mogelijk uitgehaald en het overblijfsel als vulmiddel gebruikt op een plek waar het geen kwaad kon.
  Vorig voorjaar hebben we een bigbag champignonmest gekocht, maar die zat vol met onverteerde paardenvijgen. Aan het eind van het seizoen waren ze verder verteerd, dus dit jaar hebben we eindelijk goede compost.
  En hopelijk kunnen we binnenkort nu zelf genoeg produceren.
  Dinsdag 11 Februari 2014 om 22:33
 • Eco t. Eco t. @Rat: dat lijkt me een prachtig overgroeid volkstuintje, zoals jij het beschrijft :-)
  @Hélène: dat zaaien in blokjes is een goed idee!
  @Jolanda: Ai, de Denen kunnen nog iets leren van de gemeentecompost in de Lage Landen ;-)
  Woensdag 12 Februari 2014 om 18:08

3 tuiniers vinden dit leuk

 • Heidi Heidi Zaterdag 8 Februari 2014 om 22:28
 • Marcus d. Marcus d. Zondag 9 Februari 2014 om 15:33
 • Marian v. Marian v. Maandag 10 Februari 2014 om 10:01