Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Yvon W.Maart staat voor de deur en mijn calendertje geeft aan dat ik dan de Clematis Vitalba moet snoeien. Dat wordt het tweede jaar. Vorig jaar heb ik de hoofdstammetjes laten zitten en de oude zijtakjes allemaal verwijderd. Ik heb geen idee of dat zo moet, heeft iemand tips voor het snoeien van deze clematis? En is het ook mogelijk deze te stekken en zo ja wanneer?
    Donderdag 20 Februari 2014 om 04:32

5 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Ik weet niet hoe groot je tuin is maar deze clematis is nogal een wilde groeier en neemt straks veel ruimte in beslag, dus die moet je wel flink in toom gaan houden. Snoeien doe je het beste in het najaar, je knipt hem dan terug op een meter hoog. Op die manier hou je een goede vertakking en bloeit de clematis niet alleen aan de top. Het snoeisel goed opruimen want dit wortelt reuze makkelijk . Dat is dan meteen het antwoord op je tweede vraag. In het algemeen kan je de clematis makkelijk vermeerderen via afleggers. Voor een middelgrote of kleine tuin zou ik een andere clematis kiezen.
    Donderdag 20 Februari 2014 om 10:12
  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. is de clematis vitalba (wilde bosrank) ook makkelijk te vermeerderen anders dan afleggen?
    Donderdag 20 Februari 2014 om 11:12
  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. ik heb nu namelijk een paar stekjes op water staan, en ze lopen wel uit, maar ik zie nog geen worteltjes (nu bijna een week)
    Donderdag 20 Februari 2014 om 11:13
  • Kiki B. Kiki B. Zoals je uit het bovenstaande op kan maken wortelt zelfs het restant van het snoeisel al heel makkelijk , dus gewoon met wat stekpoeder in een potje gaat prima. Stekken op water is voor de clematis niet de geijkte methode.
    Donderdag 20 Februari 2014 om 12:37
  • Yvon W. Yvon W. ik heb een vrij kleine tuin, maar ik heb een poortje waar hij overheen groeit. Hij ruikt heerlijk en als je hem bij houdt is hij volgens mij prima in toom te houden. In elk geval bedankt voorde reactie! Ik zal het in mn agenda zetten voor het najaar volgende keer!
    Donderdag 20 Februari 2014 om 13:14