Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Luc M.

  • Luc M.Beste tuinvrienden,

    Reeds meer dan 20 jaar hebben wij lavendelplanten rond rozenstruiken. Deze lavendelplanten zijn reeds verschillende keren vervangen. Wij hebben vernomen dat lavendelplanten na een bepaalde tijd moeten vervangen worden omwille van grondvergiftiging. Kunnen jullie ons een alternatief voor lavendel voorstellen?

    Alvast bedankt.
    Luc Moerman.
    Vrijdag 21 Februari 2014 om 16:00

6 reacties

  • Caroline B. Caroline B. Salvia nemorosa caradonna misschien?
    Vrijdag 21 Februari 2014 om 16:13
  • Caroline B. Caroline B. Maar die zullen natuurlijk niet het voordeel geven dat ze bladluis van de rozen weghouden. Dat is met lavendel wel zo.
    Vrijdag 21 Februari 2014 om 16:34
  • Kiki B. Kiki B. Tijm.
    Vrijdag 21 Februari 2014 om 16:47
  • Sil B. Sil B. ik heb begrepen dat dichtbij rozenstruiken niet veel planten het lang uithouden omdat rozen een hoop voeding wegnemen
    Vrijdag 21 Februari 2014 om 18:15
  • Kiki B. Kiki B. Eerder andersom. Maar sommige planten hebben niet veel voeding nodig en vormen dus weinig tot geen concurrentie.
    Vrijdag 21 Februari 2014 om 19:24
  • Kiki B. Kiki B. het betreft overigens niet een grondvergiftiging maar eerder een grondmoeheid. Als je Lavendel intact zou willen houden kan je volstaan met de grond te vervangen, beendermeel toe te voegen en de lavendel dieper te planten. De grond die je uitgraaft kan weer prima op een ander bed gebruikt worden. Wisselteelt dus.
    Vrijdag 21 Februari 2014 om 22:49