MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Kiki B.@ Lex van Diepen , ik kan je bericht niet meer vinden maar hier mijn antwoord:
  Wat ik er van begrepen heb is het wat simpeler. En ook uit het woord te herleiden. Het principe is zonder aarde en liefst zonder pesticiden planten laten groeien in water met behulp van mineralen/speciale meststoffen . Je zou het woord kunnen ontleden als waterarbeid en dat is wat het doet. Feitelijk klopt het systeem van het filmpje dus wel.
  Het houden van bijvoorbeeld Basilicum in de keuken voldoet voortreffelijk op deze manier. Zelfs zonder meststoffen.
  Dinsdag 18 Maart 2014 om 01:22

3 reacties

 • Lex v. Lex v. Klopt ik had het bericht verwijderd. Was het niet helemaal eens met mijn eigen taalgebruik (was al laat). En was het misschien van plan later nog even op te pakken.

  Het verschil met standaard vormen van hydrocultur is volgens mij dus het hergebruiken van aquariumwater. (Vijver moet ook wel kunnen aangezien dat vaak ook vermest wordt met voeding/vissen). Je gebruikt het voedselrijke water om je planten te kweken in plaats van het toevoegen van oplosbare plantenvoeding. Ecologisch verantwoord als het ware. (Aangezien je het water anders door zou spoelen en en meststoffen bij de rioolzuivering terecht komen (waarbij P niet eens verwijderd wordt geloof ik...) ook hoeven er zo geen (of weinig) voeding worden aangeschaft.
  Dinsdag 18 Maart 2014 om 10:11
 • Kiki B. Kiki B. Okay, ik las je aquariumwater verhaal inderdaad en klinkt op zich logisch. Dinsdag 18 Maart 2014 om 11:58
 • Lex v. Lex v. Op zich een leuk concept in ieder geval, als ik de ruimte er voor had zou het zeker een overweging zijn zoiets te bouwen. Dinsdag 18 Maart 2014 om 13:35