MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ellen A.Nu op tv in programma radar schokkend onderzoek van greenpeace dat planten van tuincentrums veel verboden pesticiden bevatten. Niet alleen slecht voor bijen maar voor iedereen. Intratuin was de ergste. En ik heb de laatste drie jaar zoveel planten gekocht! Nooit aan gedacht dat dit ook kon..
  Maandag 21 April 2014 om 21:02

5 reacties

 • Sabina W. Sabina W. Ik ook niet! Was flink schrikken. Nu bedenken hoe ik dat anders ga doen. Zouden er ook pesticiden in zaadjes voor de moestuin zitten?
  Maandag 21 April 2014 om 21:23
 • Lieve V. Lieve V. Daar zouden ze toch veel strengere controles op moeten doen, zodat dit niet kan?! Maandag 21 April 2014 om 22:09
 • Tim d. Tim d. Ik zag het ook idd. En zit met dezelfde vragen. Als je de reacties ook ziet bij intratuin en groenrijk, dan is het antwoord dus direct nee hoor, alles is onbespoten. Alleen bij welkoop wordt de vraag echt serieus genomen, maar liegt de kweker of is zijn kennis niet toereikend.

  Wij hebben voor duizenden euro's inmiddels planten staan, en ik vind het afschuwelijk dat we echt heel veel hebben aangeschaft met het idee dat we zo op onze manier iets voor de bijtjes deden... Er zijn ook heel wat bijenmix bollen de grond in gegaan en nu blijkt het juist het tegenover gestelde te bereiken.

  Het liefst zou ik alles de grond uit trekken en overnieuw beginnen, maar dat heeft nauwelijks zin als mijn buren wel blijven planten met intratuin plantjes. Daarnaast, ik koop zelden bij intratuin of groenrijk, maar uiteindelijk zegt dat niets natuurlijk. Ik vraag me hetzelfde af als Sabina, als er in de bollen pesticiden zitten, hoe groot is dan de kans dat dit in zaadjes zit?

  Dinsdag 22 April 2014 om 08:01
 • Ellen A. Ellen A. Het viel mij wel altijd op dat bij intratuin de planten zo groot waren (en duur) plofplanten dus. Het meeste dat ik dit jaar heb gepland was heel klein. Hopelijk valt het dan mee. Maar ik heb ook bollen en een struikje gekocht. Hoe het daarmee zit?? Dinsdag 22 April 2014 om 11:21
 • Mia V. Mia V. zoveel als mogelijk zelf zaadjes proberen te oogsten, en terug gebruiken, slazaad bvb blijft als je het in de diepvries bewaart zeker 10 jaar kiemkrachtig, struikboontjes ook (heb ik al uitgetest)bloemenzaden, zelf geoogst ben je toch zeker dat ze niet behandeld zijn, jammer dat wij allemaal zo ver uiteen wonen want als je zelf zaad oogst heb je er gauw veel te veel voor eigen gebruik...zadenbib??? maar hoe brengen wij die binnen, hoeveelheid, verpakking en waar?
  'k heb reeds inlichtingen gevraagd aan Zadenbib Kortrijk, maar niemand kon mij iets vertellen...
  Donderdag 1 Mei 2014 om 23:00