Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

8 reacties

  • Lex v. Lex v. Pas als de zaailingen identiek zijn aan de moederplant (als je van deze zaait) en ze er precies hetzelfde uitkomen, anders is het gewoon een hybride ;) Een nieuw soort lijkt me onwaarschijnlijk ;)
    Vrijdag 25 April 2014 om 23:59
  • Lieven G. Lieven G. Ben oorspronkelijk vertrokken van zaad van een blauwkleurige akelei ... dus dat hier een geel/rode uitkomt is al een prestatie :)
    Zaterdag 26 April 2014 om 10:28
  • Ik zag gisteren een hele donkere rode staan in mijn tuin. Ik heb er verschillende staan en laat ze (gecontroleerd) uitzaaien, je ziet dikwijls de mooiste soorten ontstaan.
    Zaterdag 26 April 2014 om 11:02
  • Peter d. Peter d. Gebeurt dat veel van die kleurvarianten? Ik hou ook wel van een beetje verrassing in mijn tuin.
    Zaterdag 26 April 2014 om 11:35
  • Lex v. Lex v. Dat gebeurt redelijk veel Peter. Zal wel afhangen van de soort die je koopt... Als je n soort neemt die vrij stabiel is zal er geen of nauwelijks variatie ontstaan. Als je gewoon wat willekeurige hybriden hebt wordt het waarschijnlijk al leuker.... :P
    Zaterdag 26 April 2014 om 12:21
  • Bij mij zijn het meestal de gevulde soorten (balletjurkjes noem ik ze).
    Zaterdag 26 April 2014 om 12:25
  • Akeleien zijn behoorlijk 'promiscue' . Er ontstaan voortdurend kruisingen in de tuin. Met als resultaat leuke verrassingen in het volgend voorjaar.
    Zaterdag 26 April 2014 om 21:37
  • Heidi Heidi Vooral niet 'op kleur' willen tuinieren als je Akeleien zaait of uitplant. Dat wordt niks. Alleen de aubergine-kleurige komen jaar in jaar uit trouw in dezelfde kleur terug en de rest rotzooit maar wat aan. Maar een nieuwe variëteit Lieven? Ben benieuwd!
    Zaterdag 26 April 2014 om 22:30

8 tuiniers vinden dit leuk