Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Mira D.Hallo,
    Wij beginnen net met tuinieren omdat we een huis met tuin gekocht hebben. Graag hadden we onze eigen tuin ontworpen/ aangelegd.Voorlopig hebben we enkel gazon en een terras. Nu zijn we op zoek naar een groenblijvende haag voor een tuin die strak/modern moet worden. Zijn er suggesties? De tuin is zuidwest gericht en heeft kleigrond die in de winter als het veel regent wel redelijk nat blijft. zeker aan het einde van de tuin aan de heidematten.(onze tuin loopt af) later zou er aan de heidematten ook leibomen komen.
    onze tuin is 12m breed en 16m lang

    alvast bedankt voor enkele tips
    Zondag 27 April 2014 om 18:46

16 reacties

  • Aline H. Aline H. Hallo buxus is daar ideaal mooi. Blijft groen en dit kan je snoeien hoe u maar wilt! :)
    Zondag 27 April 2014 om 19:21
  • Kiki B. Kiki B. Hee wat vreemd, ik heb hier uitgebreid een reactie op gegeven maar niets meer van te zien en de tekst van de vraag is aangepast. Dan maar overnieuw. Voor een Taxushaag is de grond te nat, dus dat is geen optie. Zeker zijn er andere groenblijvende hagen maar die vragen over het algemeen wel veel meer snoei-onderhoud en zijn niet zo strak. Lang niet alle hagen gedijen in natte kleigrond. Zelf zou ik in deze tuin kiezen voor de Carpinus betulus, niet wintergroen maar wel fraai en strak te houden. Wintergroene haag die vrij sterk is en strak te snoeien is: Ilex aquifolium .
    Zondag 27 April 2014 om 19:23
  • Mira D. Mira D. bedankt Aline, maar ik dacht dat buxus niet hoog wordt. het is als bedoelt als afscheiding van de buren en voor de heidematten
    Zondag 27 April 2014 om 19:57
  • Mira D. Mira D. bedankt kiki!
    Zondag 27 April 2014 om 19:58
  • Aline H. Aline H. Op die manier. Mss een ander leuk idee, dit heb ik aan mijn draad gezet en heb ook heide matten. Ik heb clematis geplant een vijftal op een rij met iedere keer paar meter tussen. Tis heel mooi en verzord en vraagt niet veel verzorging en je hebt er prachtige bloemen van. Het maakt ook je omheining niet stuk.
    Zondag 27 April 2014 om 20:00
  • Kiki B. Kiki B. Graag gedaan.
    Zondag 27 April 2014 om 20:14
  • Kiki B. Kiki B. Wel leuk dat jullie je eigen tuin willen ontwerpen en aanleggen, ben ik een groot fan van. Wanneer je een keer een second opnion wilt hebben over jullie plannen dan laat je maar even horen.
    Maandag 28 April 2014 om 19:16
  • Mira D. Mira D. Super! De grote lijnen hebben we al,we willen het echter stap per stap doen en daarmee zo weinig mogelijk dubbel werk. Het moeilijkste vind ik dan toch de keuze van de planten.
    Heb trouwens nog een vraagje. aan de achterkant, waar de heidematten zijn zouden we naast een haag ook graag leibomen zetten. Is het mogelijk om eerst een haag te zetten en daarna de leibomen? Of beter van niet. Wij dachten dit te doen omdat we in een rijhuis wonen en als er nu graafwerken moeten gebeuren kunnen we langst achter nog een kraan overzetten. En dat is niet meer mogelijk als er leibomen staan
    Maandag 28 April 2014 om 19:20
  • Kiki B. Kiki B. Haag en leibomen gelijktijdig zetten! Wel ruime plantgaten aanhouden. En beide goed volgen.
    Maandag 28 April 2014 om 23:31
  • Ja, wat gek! Ik had ook gereageerd, maar vindt mijn reactie niet meer terug?
    Mijn vraag was: is een klimophaag niets voor jullie? Snel dicht, wintergroen, relatief goedkoop, 2x per jaar snoeien.
    Dinsdag 29 April 2014 om 12:43
  • Ik heb ooit een 'haag op pootjes' gezien van Blauwe regen. Wondermooi!
    Dinsdag 29 April 2014 om 12:44
  • Mira D. Mira D. vind het moeilijk...al die keuze en dan heb ik nog niet over de voortuin gesproken :-)
    Dinsdag 29 April 2014 om 20:57
  • Is ook moeilijk, Mira. Er is zoveel keuze!! Daarom is het ook goed dat je je tuin stapje voor stapje vorm geeft. De weg van het invullen is ook plezierig en je leert van je voorgaande acties. Zo krijgt je tuin langzaamaan vorm.
    Wat kan helpen is veel andere tuinen bezoeken bij opentuindagen e.d.
    Dinsdag 29 April 2014 om 21:02
  • Wat ik zeer kan aanraden is een of meerdere bezoeken aan de Tuinen van Appeltern in het Land van Maas en Waal. Ik zie dat je in België woont, dan is het wel iets verder rijden, maar echt heel erg de moeite waard. Trek er vooral een hele dag voor uit! En neem ook je fototoestel mee!
    http://www.appeltern.nl/nl
    Dinsdag 29 April 2014 om 21:05
  • Mira D. Mira D. goed idee! vraag nu ook soms aan mijn vriend rij eens in zo een woonwijk, gewoon om dingen te zien en ideeën op te doen. ik wil het gewoon zelf doen, omdat het dan ook echt "onze" tuin wordt en niet één uit een dozijn...
    zal eens kijken hoe ver die tuinen zijn, mss een leuk idee voor tijdens de vakantie
    Dinsdag 29 April 2014 om 21:09
  • Ja, ook gewoon om je een kijken naar andere tuinen kan heel veel inspiratie opleveren.
    En Appeltern is echt waar en beslist een eindje rijden waard. Ik rij er zelf vanuit Maastricht naartoe af en toe. Toch ook niet echt naast de deur. Terwijl bovendien mijn tuin in grote lijnen 'klaar' is.
    Dinsdag 29 April 2014 om 21:23

1 tuinier vindt dit leuk

  • Kiki B. Kiki B. Dinsdag 29 April 2014 om 23:10