Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

7 reacties

  • Paula B. Paula B. Ik ga het ook voor de eerste keer ervaren, Vorig jaar krulziekte gehad en alles weg moeten knippen.
    Woensdag 30 April 2014 om 23:52
  • Lucinda v. Lucinda v. Leuk zeg!
    Donderdag 8 Mei 2014 om 17:09
  • Paula B. Paula B. Weer krulziekte, boom gaat eruit. Staat waarschijnlijk niet goed, al bloeit hij prachtig. Maar kan de ziekte wellicht overbrengen naar de appels en andere fruitbomen. Jammer, maar zoiets gebeurt.
    Donderdag 8 Mei 2014 om 20:47
  • Frank L. Frank L. Je hoeft je boom daar voor niet weg te doen hoor Paula. ik heb meer dan 10 perziken bomen en ze hebben allemaal de krulziekte en toch heb ik jaarlijks zeer veel gezonde perziken. Ik doe niets tegen die ziekte, op het einde van de lente vallen alle zieke bladeren van de boom af en ondertussen verschijnen er weer gezonde bladeren op de boom. Voor een besmetting op je andere fruitbomen hoef je ook al niet vrezen.
    Woensdag 14 Mei 2014 om 23:15
  • Frank L. Frank L. Regelmatig eens gaan kijken of ze al rijp zijn Wim. Perziken pluk je best in 2/3 keer Je plukt er steeds de rijpste uit. Een perzik op de boom gerijpt is ongelofelijk sappig en zoet. Een rijpe perzik lost goed van de boom, een onrijpe raakt vaak beschadigd rond het korte steeltje bij het plukken.
    Als het veel regent rond de oogstperiode kan je de vruchten een paar dagen vroeger voor ze volledig rijp zijn plukken en ze binnen nog wat laten narijpen.
    Woensdag 14 Mei 2014 om 23:32
  • Paula B. Paula B. Jammer, maar ik heb hem er al uitgetrokken. Met de hand, was dus niet echt goed geworteld.
    Donderdag 15 Mei 2014 om 21:38
  • Mia V. Mia V. o, wat jammer, bij ons ook ieder jaar krulziekte maar normaal veel lekkere sappige vruchten, maar een nieuw gezond boompje groeit heel snel Paula en na een 4 jaarheb je van een pit een vruchtdragend boompje (mag natuurlijk geen pit zijn van een geënte boom), dit jaar zijn er bij ons een twintigtal uit pitten opgekomen , die zijn nu ong 20 cm hoog, 'k weet nog niet waar ik die kan planten, al ze wel gratis wegschenken denk ik.
    Dinsdag 20 Mei 2014 om 01:13

6 tuiniers vinden dit leuk