MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Gerda G.Hallo,
  Ik heb in mijn voortuin, tussen siergrassen véél zwarte tulpen staan. Mijn tulpenbollen zitten al een aantal jaar in de grond. Nu worden mijn tulpen kleiner. Dit jaar stonden ze al vroeg in bloei. Ik knip nu de bloemknoppen weg en laat de bladeren verdrogen. Zou het helpen indien ik daarna de bollen zou uitgraven en ze opnieuw zou planten? Mag ik de kleine bollen van elkaar trekken? Hoe moet ik ze best drogen? En zullen mijn bollen weer dikker worden en daardoor weer grotere tulpen geven? Kan iemand mij hierbij wat tips en info geven? Of moet ik nieuwe bollen kopen? Alvast bedankt om mij verder te helpen!!!
  Donderdag 1 Mei 2014 om 10:12

6 reacties

 • Peter d. Peter d. Ik zou het zeker doen zoals je voorstelt. Een bloembol heeft ook maar een beperkt leven. De kleine bijbollen van de hoofdbol halen en volgend jaar herplanten. Als ze groot genoeg zijn zullen ze zeker weer bloemen geven. De grond ieder jaar wat los maken helpt ook wel. Gezien ze er al zovele jaren staan zou ik ze zeker ook eens bemesten. Donderdag 1 Mei 2014 om 11:22
 • Gerda G. Gerda G. Dag Peter,
  toch nog een paar vraagjes bij uw tips? Moet ik bemesten bij het opnieuw planten? Welke mest is de beste? Zijn roze korrels een goede oplossing? Kan ik nu nog roze korrels strooien zodat de bollen beter kunnen aandikken of is dat geen optie?
  Donderdag 1 Mei 2014 om 11:45
 • Peter d. Peter d. Professionele kwekers laten de bollen in de grond zitten tot het loof geel wordt. De grootste bollen die uit de grond komen zijn bestemd voor verkoop. De kleinere herplanten ze het jaar erna om deze verder te doen aandikken. Volgens deze website hebben tulpen niet veel mest nodig maar als het dan toch moet liefst als ze groeien in het voorjaar.http://www.bolgewas.be/?subjec...
  Je tulp sterft nu af en de bol haalt zijn meeste voedsel uit het loof en de stengel, dus niet meer via zijn wortels uit de grond waar je nu de mest wilt in vermengen.
  Bij bemesten is het belangrijk de juiste samenstelling mest te gebruiken. Tulpen houden bv. Minder van stikstof(N). Als dat naar verhouding weinig zit in je roze korrels kan je dat geven.
  Donderdag 1 Mei 2014 om 11:59
 • Gerda G. Gerda G. Heel erg bedankt Peter voor je info. Donderdag 1 Mei 2014 om 12:35
 • Peter d. Peter d. Er bestaat mest speciaal voor bloembollen http://www.dcm-info.be/nl/hobb...

  Maar eigenlijk moet ik me nog wat meer verdiepen in meststoffen want ik begrijp er ook nog niet alles van :-)
  Donderdag 1 Mei 2014 om 16:51
 • Gerda G. Gerda G. Dag Ecohuis Antwerpen, ik ben al veel tuincentra bezocht grote om donkerpaarse klaprozen te zoeken maar kan ze niet vinden. Het zou fantastisch zijn indien je er mij kan toesturen!!!Hoe kan je vergoeden?
  Hierbij mijn gegegevens:
  Gerda Ghekiere
  Kapellestraat 126
  9870 Zulte
  GSM: 0478 88 00 83
  Woensdag 21 Mei 2014 om 00:08