MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos   Hortensia 'Annabelle' (Hydrangea arborescens 'Annabelle')

 • Roos v.Als de knoppen uitgekomen zijn, hebben we prachtige witte bollen.
  Maar helaas als het dan hard gaat regenen dat zakt alles helemaal in.
  Heeft er iemand een gouden tip hiervoor?
  Donderdag 22 Mei 2014 om 21:39

4 reacties

 • Kiki B. Kiki B. Hoe dieper je de plant snoeit hoe groter de bollentoeven worden. Dus snoei ze niet te diep in ( medio januari-febr) en top ze zelfs een keer extra terug ( medio maart-april).
  Zet er op tijd steunmateriaal omheen. Dit kan met bamboestokken en draad in een spinneweb of met rijshout dan wel met schapengaas. Op tijd het steunmateriaal omhoog trekken.
  Donderdag 22 Mei 2014 om 22:03
 • Roos v. Roos v. Bedankt Kiki voor je reactie! Ik heb ze vorig jaar tot ong. 25 cm teruggesnoeid, het is een heel stuk die ik met annabelle heb staan. Ook heb er weleens van die ringen omheengedaan en ook een keer met bamboestooken en touw, dit is lastig om te doen en zeker om omhoog te trekken en het staat dan ook niet meer zo natuurlijk.
  Alles bijelkaar gebonden...
  Jammer heej, van die mooie planten, het ziet er nu nog fris uit, maar voor hoelang...
  Vrijdag 23 Mei 2014 om 08:56
 • Rosette B. Rosette B. Ik snoei een deel van de plant vrij diep en het andere deel hoger. Na het snoeien zet ik er rijshout tussen, ook midden in de struik en hout dat hoog genoeg is. In het begin is het zicht van die droge takken niet zo fraai maar eens de planten aan de groei zijn verdwijnen die vlug. Als ze in bloei staan doe ik er soms nog een touw rond, hangt een beetje af van de weersvoorspelling. Vrijdag 23 Mei 2014 om 12:47
 • Plantadvies Plantadvies Het snoeien geschied rond begin april, het gevaar voor bevriezing is dan geweken. Snoei de annabelle dus liever niet in het najaar, het zal niet altijd fout gaan, maar je neemt een onnodig risico, het kernhout van de takken is zacht en kan water opnemen en daarna bevriezen in gevallen van stevige winters (-10 en kouder voor een aantal dagen) kan de annabelle het te zwaar krijgen en afsterven. Vrijdag 23 Mei 2014 om 23:28