Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

5 reacties

  • Piet F. Piet F. zeergoed want ik heb al gemerkt dat alle boomjes die zich zelf hadden gezaaid na een paar jaar sterven, die boom heeft wat hulp nodig, en meer licht dan daar waar hij begonnen is. Ik hoop dat er niet te veel fouten staan, want ik moet alles nog instellen (duur allemaal lang) op de nieuwe competuter, maar nu zie ik de tekens die getipt worden onmiddellijk en moet niet meer wachten, maar ze zijn nog veel, veel te klein door die nieuwe dingen als HDMI denk ik.
    Zondag 10 Oktober 2010 om 19:25
  • Piet F. Piet F. ik had gelezen aangeplant (moet alles nog instellen in die nieuwe competuter, veel te klein met al dat HDMI gedoe) en reageerde spontaan, omdat we die boom moeten helpen, heeft veel licht nodig en in het bos sterft hij na een paar jaar als je hem niet verplant.
    Zondag 10 Oktober 2010 om 19:41
  • Ann V. Ann V. In onze tuin staan nu 4 kastanjes van 15 jaar oud, en drie van de vier geven nu al jarenlang vruchten. Dat ze het in een bos niet zo goed doen, heeft wellicht te maken met het feit dat het niet echt een inheemse boom is (afkomstig uit Zuid-Frankrijk, Noord-ItaliĆ«...), dus de omstandigheden zijn hier niet optimaal. In onze tuin - ook in het bosgedeelte - zijn ze opgegroeid samen met de omstaande aanplant, en hebben dus niet moeten vechten voor licht en lucht en ruimte, wat ze als zaailing in een bos wel moeten doen.
    Zondag 10 Oktober 2010 om 19:45
  • Piet F. Piet F. zo, gelukt, kan alles weer lezen en zie dat ik 2 x heb gereageerd. Dacht dat het niet gelukt was. Hoe is het met die onderste takken van die 15 jaar oude bomen in het bos? Sterven die af?
    Ik vraag dat omdat ik 15 jaar geleden ook 2 boompjes plante in de tuin van mijn moeder en mijn vader die de onderste takken niet wou afzagen.Groeiden uit tot een grote struik met dikke lange takken van onder. Ik heb die verleden herfst afgezaagd tot op 3 m boven de grond. Tot grote vreugde van mijn moeder zijn de kastanjes nu veel veel groter en de struiken bomen.
    Zondag 10 Oktober 2010 om 20:29
  • Ann V. Ann V. De bomen staan in ons 'bos' (15 jaar geleden aangeplant met 1-2 jarig bosplantgoed, en omdat hun onderste taken geen licht krijgen, zijn die inderdaad afgestorven en vormen ze een kroon op stam.
    In Engeland zijn er 'kastanjebossen' waar de kastanjes om de tien jaar tegen de grond worden afgezet (bv om te gebruiken voor de productie van kastanje-omheiningen). Die vormen dan bossige nieuwgroei. (Overigens: ideale omstandigheden voor de groei van 'bluebells', wilde hyacinten). De 'bomen' in zo'n bos worden door die voortdurende 'verjonging' veel ouder dan een kastanjelaar in normale omstandigheden zou worden.
    Zondag 10 Oktober 2010 om 20:42

1 tuinier vindt dit leuk

  • Piet F. Piet F. Zondag 10 Oktober 2010 om 19:08