Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Caroline   Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

  • Caroline B.Er zit een soort ' schuim' op mijn rozemarijn. Wat is de naam van het insect die dit veroorzaakt? Wat kan ik eraan doen?
    Maandag 2 Juni 2014 om 07:46

4 reacties

  • Lex v. Lex v. Dat zijn schuimcicades als het goed is. Kun je van alles tegen doen. Ik denk echter dat met de hand verwijderen het meest effectieve en mileuvriendelijke is ;)

    In elk bolletje schuim vind je een groen tot bruin/lichtbruin "spuugbeestje".
    Maandag 2 Juni 2014 om 10:39
  • Caroline B. Caroline B. Bedankt Lex. Heb dit deze namiddag gedaan zoals je zei. Met de hand(schoen). Nadien heb ik de plant nog eens met een flinke waterstraal schoon gespoten. Ik hoop dat dit werkt.
    Maandag 2 Juni 2014 om 18:58
  • Lex v. Lex v. Er is kans dat ze terugkomen, maar doorgaans zijn deze beestjes niet zo schadelijk als luizen en makkelijker te verwijderen. Beetje zinloos om dan met gif te gaan spuiten ;)
    Maandag 2 Juni 2014 om 19:39
  • Kiki B. Kiki B. Klopt helemaal , gewoon dat wat je gebruikt aan rozemarijn onder de kraan schoonspoelen en niet teveel zorgen maken om dat wat op de plant blijft zitten.
    Maandag 2 Juni 2014 om 19:47