Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Marieke D.Ik wil een grindtuin maken van mijn nieuwe achtertuin, omdat het er al ligt. Wie helpt me met inspirerende tips? Als bijlage een foto van hoe de tuin nu is. hij is ca. 50 m2
    Dinsdag 3 Juni 2014 om 23:03

9 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Om te beginnen een goede onderlaag van leem en puin, evt met worteldoek daar boven op. De strakke onderlaag van aangewalst leem en puin is het belangrijkste, want die houdt het meeste onkruid tegen. Het worteldoek doet de rest.
    Maar... onkruid wat zich van boven inzaait hou je nooit tegen. Dus wat wieden blijft wel een kleine bezigheid.
    Dinsdag 3 Juni 2014 om 23:47
  • WITBOSCH WITBOSCH Indien er voldoende zon is (minimaal 6u\dag) kan je misschien overwegen om enkele kleine verhoogde kruiden- en groentebedjes aan te leggen tussen het grind. Het grote voordeel hiervan is dat grind alvast de slakken op een afstand zal houden.
    Indien je keuken grenst aan de achtertuin heb je voortaan heel wat lekkers binnen handbereik.
    De verhoogde bedjes kan je direct op het grind zelf aanleggen. Mits gevuld met 1/3de gemengde compost, 1/3e turfmolm en 1/3de vermiculiet en mits voldoende kort bij elkaar zaaien of planten zal je van opschietend onkruid zo goed als geen last hebben.
    Wieden tussen de grindpaadjes zelf is niet (ecologisch) te vermijden.
    Woensdag 4 Juni 2014 om 10:21
  • Kiki B. Kiki B. Ja Marieke, what happend? Nu dus weer een nieuwe tuin opzetten?
    Donderdag 5 Juni 2014 om 10:15
  • Marieke D. Marieke D. Tja..... soms gaat het leven niet zoals je hoopt. Relatie is na heel lang samen over, dus ik ben verhuisd. Heb dus nu twee tuinen (oude is koophuis, nieuwe huur), maar ben niet zo vaak in de mooie stadstuin. En slik, gisteren ook mijn bejaarde konijn moeten laten inslapen. pittige tijden, daarom probeer ik maar mooie plannen te maken.
    Donderdag 5 Juni 2014 om 23:26
  • Marieke D. Marieke D. Dank voor de tips alvast!
    Donderdag 5 Juni 2014 om 23:27
  • Kiki B. Kiki B. Hee, Marieke, stugge tijden maar volhouden meiske! Moeilijk voor je. Maar goed om mooie plannen te maken en als we je daarbij kunnen helpen staan we er voor!
    Vrijdag 6 Juni 2014 om 00:29
  • Ted Ted Diep gat graven...al het grind erin keilen...mooie zandtuin maken ;-)
    Vrijdag 6 Juni 2014 om 03:36
  • Claudia R. Claudia R. Ligt dat grint op worteldoek? Dan zou ik het gewoon weghalen en de grond eronder weer gebruiken.
    Vrijdag 6 Juni 2014 om 18:27
  • Hou vol, Marieke! Over een poosje gaat de zon ook voor jou weer schijnen. Intussen lekker wat met plantjes bezig zijn, dat helpt!
    Zondag 8 Juni 2014 om 14:34