MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Caroline T.

Caroline   Salie 'Silver Leaf' (Salvia officinalis 'Silver Leaf')

 • Caroline T.heeft deze plant veel of weinig water nodig ? ik geef hem dagelijks water maar heb de indruk dat de blaadjes steeds gaan hangen ... standplaats momenteel is zonnig, zuidkant (heel de dag)
  Maandag 16 Juni 2014 om 09:36

5 reacties

 • Joachim D. Joachim D. Nie echt maar moet zeker vochtig blijven staan Maandag 16 Juni 2014 om 17:01
 • Kiki B. Kiki B. Ik geef ze nooit extra water en dat gaat prima:) Dinsdag 17 Juni 2014 om 23:36
 • Kiki B. Kiki B. Overdag hangen blaadjes van veel planten vaak om zichzelf tegen de warmte en verdamping te beschermen.
  Pas als ze s morgens vroeg nog hangen zou dat kunnen duiden op een vochtgebrek. Bij Salvia's is dat echter zelden het geval, het zijn planten die heel goed dijen onder droge en zonnige omstandigheden. Teveel vocht kan juist eerder een probleem geven.
  Dinsdag 17 Juni 2014 om 23:42
 • Caroline B. Caroline B. Volledig akkoord met Kiki. Ik geef de salvia ook geen extra water. Maar dit jaar hangt salvia uligunosa ook enigszins tijdens de dag. S morgens is hij weer mooi rechtop. Woensdag 18 Juni 2014 om 07:51
 • Koen R. Koen R. Salvia officinalis heeft een viltig sterk behaard blad. Dit wijst erop dat hij zijn verdamping wil beperken. Het klopt wat Kiki schrijft dat hij zijn blaadjes laat hangen zodat het zonlicht niet rechtstreeks op het blad kan schijnen. Planten met grijs viltige sterk behaarde bladeren wijzen me er dus op dat ze graag in drogere gronden staan. De blaadjes zijn zelfs redelijk dik en kunnen dus lang hun water vasthouden. Donderdag 19 Juni 2014 om 07:09