MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ik heb in mijn tuin links en rechts van een terras 2 smalle borders liggen waar ik nu planten wil plaatsen. De borders zijn ongeveer 4 mtr lang en 40cm breed. 'S morgens staat er nog zon op maar vanaf een uur of 10:30 is het de rest van de dag schaduw.
  Om het rustig te houden dacht ik eraan om er vinca minor in te zetten (blauw en wit gemengd) zodat de hele border straks mooi bedekt is, en er in de winter ook nog groen zichtbaar blijft.
  Vraag: zou enkel vinca minor niet te saai zijn en zo ja wat zou ik er dan nog goed bij kunnen plaatsen zodat het niet te druk wordt, wel mooi wordt en het liefst ook in de winter groen blijft.
  Zondag 22 Juni 2014 om 08:59

4 reacties

 • Kiki B. Kiki B. Ja, dat zou zeker saai zijn. Maar je hebt wat dit betreft al veel goede adviezen hier gekregen, lees die nog eens rustig door. Zondag 22 Juni 2014 om 11:10
 • R2D2 R2D2 Ik heb de adviezen van de berichten van vorig jaar ook benut maar eindresultaat was droevig vandaar dat ik weer overnieuw ga beginnen.
  Vorig jaar had ik de vinca met parelzaad gedaan, maar dit werd er niet mooier op, ook de vrouwenmantel werd door de hovenier afgekeurd en ze zouden er wel iets moois van maken, nou niet dus. Veel geld kwijt en nog altijd geen mooie tuin..... Op de smalle stroken staan nu bijvoorbeeld 4 vlinderstruiken. Die zijn echt veel te groot en de rest van de plantjes zie je bijna niet.
  Vandaar weer een nieuwe poging om er maar weer iets van te maken...
  Zondag 22 Juni 2014 om 11:35
 • Kiki B. Kiki B. Waarom was het eind resultaat droevig? Zijn de planten die je gezet hebt geschikt voor de grondsoort die je hebt? Wat heb je gedaan met de goede adviezen die je hier gekregen hebt?
  overigens is Parelzaad een lastige plant die veel zon nodig heeft en niet op iedere grondsoort wil groeien. Misschien was het beter geweest om de adviezen van de hovenier eerst hier voor te leggen. Dat zou je in ieder geval de vlinderstruiken bespaard hebben:). Verder is een strook van 2x 4 meter Vinca minor heel bewerkelijk want onkruid groeit er met gemak doorheen. En wieden met rugklachten lijkt me geen pretje.
  Zondag 22 Juni 2014 om 13:24
 • Karin R. Karin R. Uit ervaring kan ik vertellen dat alleen Vinca Minor héél erg saai is :p Ik had in mijn tuin 2 borders vol met Vinca staan. Nu al een heleboel weggehaald en de rust keert terug in de border :) Wat betreft planten kan ik je geen advies geven, daar ben ik niet ervaren genoeg voor, maar ga eens kijken bij een kweker en laat je daar adviseren. Doe ook iets met geuren in de tuin! Heerlijk als je in de tuin zit en er komen de lekkerste geuren naar je toe. Ik vind het zo jammer dat mijn Jasmijn uitgebloeid is...
  Maandag 23 Juni 2014 om 00:08