Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Machteld M.hallo,
    ik had graag hortensias geplant maar hoorde dat ze niet in de volle zon mogen staan
    ik had graag de soort geplant die eerder platte bloemschijven heeft in plaats van die klassieke bolvormigen
    zijn deze hortensias echt zo gevoelig aan de zon ?
    wie weet raad?
    Zondag 6 Juli 2014 om 05:39

4 reacties

  • Caroline B. Caroline B. Het is eerder last van droge grond dat hortensia niet appreciĆ«ren. Ze verdragen toch wel wat zon. Maar dan ga je echt een oplossing moeten zoeken hoe je je hortensia geen dorst zal laten lijden. Hortensia in halfschaduw zal dus altijd mooier staan. Maar er is een variant die wel de volle zon verdraagt. De pluimhortensia. Hortensia paniculata. Ik geef deze nooit extra water.
    Zondag 6 Juli 2014 om 06:10
  • Kiki B. Kiki B. Ik ben het met Caroline eens dat droge grond eerder een probleem kan vormen. Zelf had ik ze in de volle zo'n staan en dat was geen enkel probleem. De grondsoort is ook van belang. Wanneer je arme zandgrond hebt (zoals ik had) zal het lastiger worden en dien je deze heel goed te verbeteren met turf en compost. Afdekken met boomschorssnippers.
    Zondag 6 Juli 2014 om 08:29
  • Caroline B. Caroline B. Perfect uitgelegd Kiki. Ik woon ook aan zee. De grond is verbeterd met compost en dik afgedekt met cacaodoppen. Daarboven nog voor het decoratieve, een laagje kokosvezel. Zowel ik als mijn planten zijn heel tevreden:)
    Zondag 6 Juli 2014 om 10:14
  • Machteld M. Machteld M. tof,nu weet ik alweer waar ik aandacht moet aan besteden
    bedankt voor jullie snelle antwoord
    Zondag 6 Juli 2014 om 10:19