MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Sven D.Hallo, mijn klimroosplant heeft er precies geen zin in, en ik ben bang dat hij helemaal stuk zal gaan.
  Ik heb hem in het voorjaar aangeplant, maar sindsdien gaat hij er op achteruit.
  Ik heb hem regelmatig water gegeven, en ook al eens rozenmeststof(korrelvorm).
  + besproeid tegen luizen en beestjes.
  Heeft er iemand een idee, wat ik kan of moet doen.
  Wanneer je de plant bekijkt, geeft hij de indruk dat hij 'de oren' laat hangen, het minste dat je aan de bloemen komt, vallen de blaadjes ook af, terwijl hij in deze periode vh jaar volgens mij toch volop in bloei zou moeten staan.
  Alvast bedankt.


  Groeten
  Sven
  Woensdag 16 Juli 2014 om 13:24

11 reacties

 • Dirk G. Dirk G. Indien de roos geplant is op dezelfde plaats van een vroegere rozenplant, zal hij helemaal vergaan. Dat is ook het geval indien je hem in de onmiddellijke nabijheid ervan plant. De oorzaak hiervan zijn aaltjes (die de vorige rozenplant door zijn grootte de baas kon). Enige oplossing is dan hem verplanten en zijn wortels zo proper mogelijk maken. In de buurt van de rozenplant Afrikaantjes zetten(stinkers, tagetes, noem ze zoals je wilt). Woensdag 16 Juli 2014 om 14:49
 • Jeannette v. Jeannette v. Zo slecht ziet deze roos toch niet uit? Ik zie alleen een paar gele blaadjes, maar dat is heel normaal.

  Een roos heeft volle zon nodig; krijgt deze dat voldoende? Ook is het aan te raden om ze tegen een klimrek of draad te zetten met voldoend afstand tot de muur (zo'n 6-7 cm)zodat er genoeg lucht achter de roos door kan.

  Woensdag 16 Juli 2014 om 15:05
 • Sven D. Sven D. Hallo Dirk , de plant staat niet op een plaats waar vroeger een andere rozenplant stond, maar er stonden wel zo van die wilde doornestruiken. deze zijn echter bij de bouw allemaal gerooid en er is minstens 70cm grond aangevuld, dus denk ik niet dat dit het problem kan zijn. of toch?
  Woensdag 16 Juli 2014 om 16:35
 • Sven D. Sven D. Hallo Jeannette, Vind je niet dat hij er slecht uitziet? er staan amper rozen op.
  De plant krijgt toch een halve dag zon ('s morgens).
  En hij groeit tegen een opgespannen kabel aan.
  Deze zit echter wel maar een 2 tal cm vd muur en er is geen andere oplossing (de kabel hangt vast aan oogvijsjes).
  Woensdag 16 Juli 2014 om 16:39
 • Jeannette v. Jeannette v. Afhankelijk van het type roos dat je hebt, kan het heel normaal zijn dat er geen rozen op staan. Maar het blad ziet er verder hartstikke gezond uit, dus lijkt me met de roos zelf niet veel mis. Overigens heeft een roos minstens 6-7 uur zon per dag nodig, ik denk dat ze daar te weinig zon krijgt. Donderdag 17 Juli 2014 om 07:18
 • Sven D. Sven D. het is een götherfunken, moest dat kunnen helpen. Donderdag 17 Juli 2014 om 21:22
 • Jeannette v. Jeannette v. Hou er ook rekening mee dat een roos die in het voorjaar geplant is, het eerste jaar na aanplant gebruikt om z'n wortels goed vast te zetten en het wortelsysteem uit te breiden. Ze groeit en bloeit wel, maar nog niet zo volop als wanneer ze al enkele jaren staan. Het is wel een prachtige kleur, zeg. Heel mooi rood.

  Als je op de site van Casteels kijkt, zie je staan: "Rosa 'Grand Award' - syn. 'Götherfunken' - Poulsen 2009, zeer hoogopgaande en bossige klimroos, bloeit in golven doorheen het seizoen met grote (10-15cmà , naar wilde rozen geurende, gevulde, donkerrode bloemen." (citaat). Je hebt al rozen gehad, dus de volgende bloeigolf moet zich nu gaan vormen. Geef nog maar wat rozenmest, dan zou het helemaal goed moeten komen.
  Vrijdag 18 Juli 2014 om 07:46
 • Sven D. Sven D. Bedankt Jeannette, ik geef hem dadelijk nogwat meststof :-)
  Zou je ook eens naar mijn ander bericht willen kijken, met de foto met die witte bloempjes.
  bedankt
  groetjes
  Vrijdag 18 Juli 2014 om 16:05
 • Jeannette v. Jeannette v. Sven, dat is Solanum jasminoides 'Album'. Vrijdag 18 Juli 2014 om 16:54
 • Sven D. Sven D. Is dit jasmijn in het Nederlands? :-)
  Is dit een vaste plant?
  Vrijdag 18 Juli 2014 om 16:58
 • Jeannette v. Jeannette v. Sorry Sven, de Nederlandse naam is klimmende nachtschade. Meer een kuipplant dan een vaste plant, maar kan onder de juiste omstandigheden wel een niet al te strenge winter overleven. Vrijdag 18 Juli 2014 om 17:53