MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Alwin K.Ik ben nogal bezorgt om een van de tweee eiken die in de tuin staan. De eik vlak bij het huis is al jaren aan het kwakkelen. Heel veel rupsjes, of hij laat hele kleine eikeltjes vallen. Er vallen met grote regelmaat verdroogde takken uit (tot polsdik). Deze week laat hij ineens een hele berg blad vallen! De blaadjes zijn gortdroog. Wat er nog aan de boom zit is wat verfrommeld met bruin. Iemand een idee wat te doen? Alle uitgelopen eikeltjes die zijn opgekomen (niet alleen van deze boom) hebben zonder uitzondering een witte waas over het blad. Ook de krent heeft hier last van.
  Donderdag 17 Juli 2014 om 10:07

2 reacties

 • Alwin K. Alwin K. Nog meer fotos in het foroalbum http://www.mijntuin.org/garden... Donderdag 17 Juli 2014 om 10:09
 • Jeannette v. Jeannette v. De witte waas zal meeldauw zijn, dat komt op het moment heel veel voor, en kan op zich weinig kwaad. Het weer is er debet aan.

  Het rechterblad op deze foto geeft een voedingsgebrek aan; het linkerblad lijkt te zijn afgestoten uit voorzorg, vanwege droogte.

  Aangezien de werkelijke toestand van een boom niet te beoordelen is van een foto, raad ik je aan om er een ETW-gecertificeerde boomverzorger naar te laten kijken.
  Donderdag 17 Juli 2014 om 12:12