Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • HeidiDit is niet helemaal de zomerdag geworden die je zou wensen. In een paar uur tijd is er onvoorstelbaar veel regen en hagel gevallen met onweer en harde windstoten. Een halve dag later staat nog steeds de boomgaard blank, weet ik niet waar te beginnen met het oprichten van plantengroepen (door de steunen heen gewaaid!), en veeg ik de brokstukken van grote zware bloempotten bijeen.
    En knip de afgebroken plantenstengels klein boven de compostbak. Nog alleen van de planten in pot. De rest uit de tuin komt morgen. :-(
    Is er nog iemand die twijfelt aan de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan?!
    Maandag 28 Juli 2014 om 20:22

31 reacties

  • Heidi Heidi Heb een grote rivier op loopafstand en vanmiddag er ook een langs mijn deur...
    Maandag 28 Juli 2014 om 20:38
  • Heidi Heidi En rioleringwater wat omhoog komt in toiletten, wastafels en douche? Ook niet fijn.
    Maandag 28 Juli 2014 om 20:40
  • O jee, zoveel regen had je nu ook weer niet gewenst :-( !
    En zoveel schade in de tuin! En ook nog troep vanuit de riolering?! Arme jij!! Heb met je te doen. Sterkte met opruimen!
    Maandag 28 Juli 2014 om 22:49
  • Heidi Heidi Dankjewel! Maar hoefde vandaag geen potten water te geven. Elk nadeel, enz....:-)
    Maandag 28 Juli 2014 om 22:51
  • Ander voordeel is dat je weer iets hebt mee te brengen van de volgende tuinbeurs of markt?
    Maandag 28 Juli 2014 om 23:06
  • Tom M. Tom M. onvoorstelbaar die hoeveelheden... hebben hier ook weer ons deel gehad... er is inderdaad een toename vast te stellen in hoeveelheid en intensiteit, vergeleken bij vroeger... maanden en jaren werk in enkele ogenblikken weggespoeld of neergehageld..
    Maandag 28 Juli 2014 om 23:12
  • Els M. Els M. Dan valt het nog mee in Gent, veel water maar weinig schade... hout vasthouden dus
    Maandag 28 Juli 2014 om 23:27
  • Grietje B. Grietje B. Ik heb met je te doen @Heidi Hier in de vroege ochtend een klein buitje en verder goed weer, wat bewolking en een zonnetje..
    Maandag 28 Juli 2014 om 23:47
  • Kiki B. Kiki B. Tuinieren is leuk toch??
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 00:05
  • Hélène G. Hélène G. Dat is wel erg als er zoveel vernieling is. Hou er toch de moed in Heidi.
    Bij ons was het maar 10 liter per m2. Eigenlijk was het een welgekomen bui voor onze uitgedroogde tuin.
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 00:08
  • Heidi Heidi Daar hoopte ik ook op @Hélène Gillis, maar dit had niemand voorzien. Zelfs de weersvoorspellers niet. Ben niet de enige die overlast heeft gehad. Hoef me in elk geval niet te vervelen de komende tijd. Zoveel is zeker. :-)
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 00:28
  • Heidi Heidi En @Els Meyns, had 40 Lathyrussen aan 3 hoge klimsteunen staan. In pastelkleuren. Allemaal afgebroken... :-( Een warboel die (nog) wel lekker rook vanavond.
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 00:33
  • Heidi Heidi En @Grietje Bouma, lief hoor. Friesland en Groningen zijn vandaag overgeslagen. Fijn, gun het jullie graag. :-)
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 00:35
  • Kiki B. Kiki B. wel heel spijtig van de Lathyrussen!
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 01:44
  • Kiki B. Kiki B. zometeen woon ik in het hol van de Leeuw hahaha
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 01:45
  • Kiki B. Kiki B. dus dan kunnen jullie mijn tuin volgend jaar bij elkaar rapen!
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 01:45
  • Caroline B. Caroline B. Ik had hetzelfde een 2 tal weken geleden. 2 nachten op een rij raasde er een monsterweer door de tuin. T was ook afknippen en opruimen. Maar nu zie ik er al bijna niets meer van. De borders herpakten zich meteen. Dus niet de moed laten heidi. Er komt nog veel moois. En ik blijf bij mij met bewondering kijken naar de annabellen. Met hun 1 meter 80 hoogte bleven ze toch stoer overeind. Ondanks de storm. Een klein wonder in eigen tuin. Dat zal jij bij jou ook wel vinden :)
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 07:10
  • Christiaan C. Christiaan C. oei, niet leuk (er zou naast de "Vind ik leuk" knop ook een "Sympathiseer" knop moeten komen voor dergelijke situaties)
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 08:30
  • Tom M. Tom M. :-) of een "steundag" organiseren voor de getroffen mensen en tuinen... allen (uit de nabije omgeving) daarheen, steun, troost en hulp leveren op de tuinvrienden-steundag...
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 09:59
  • Heidi Heidi Heb je mij daar toch zomaar aan het lachen gebracht @Tom Mestdach en die 'symphatieseerknop van @Christiaan Corthals is ook een mooi idee. Ach, het is jammer, meer niet. Tegen noodweer zo hevig, waar gisteren zelfs alle journaals mee openden, kun je weinig beginnen. Maar zo'n dikke esdoorntak op het dak van de tuinkamer krijgen? Toen wist ik zeker dat het ernst was. Vanochtend nog een harde bui gehad en nu schijnt de zon. Dus: mouwen opstropen en aan de slag! :-)
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 10:09
  • Tom M. Tom M. goed zo... als je lacht, breekt de zon door :-) In West-Vlaanderen ook ons natje gehad... gehad pfff, nu nog grijs en vochtig... het is wat het is... we kunnen er ind. niks aan veranderen...succes met de herstelklussen, en op naar een betere tuinperiode... SUCCES !!!
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 10:31
  • Willy N. Willy N. Je kan er ook niets tegen doen, ik stond naar buiten te kijken en het was pikkedonker. Het water net niet binnen gekregen, het stond al helemaal op het grasveld aan de voorkant
    De hele dag bezig geweest met puin ruimen.
    Zie ook mijn foto, ik woonde voor even aan een heel brede beek. Ik sluit me trouwens ook aan bij de tuinvrienden-steundag, kunnen we met z'n allen treuren.
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 20:59
  • Els M. Els M. Het waren inderdaad prachtige reukerwtjes op jouw foto's; toch raar dat die nog bloeiden? Bij mij is de bloei nagenoeg voorbij van alle kleurtjes. Goeie moed!!
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 21:48
  • Heidi Heidi Dankjewel! Maar @Els Meyns die bloeien toch alsmaar door. Althans, zolang je er van blijft plukken/knippen. Wat nog best een klus is soms omdat ze snel in het zaad schieten. en dan stoppen met bloeien.
    Ze hangen er nu treurig bij maar geuren nog steeds. Ben eerst andere planten aan het afknippen en opruimen. Want sommigen zijn bij de grond afgebroken. Finaal door de plantsteunen heen geslagen. Of eroverheen geklapt en afgebroken. Sinds 1948 is het niet meer zo slecht geweest in Nederland. Iemand die dat nog weet? :-) Tot nu toe is tien miljoen schade aan huizen en bezittingen geschat! Scholen en bedrijven niet meegerekend. Heb nog heel veel werk maar ik red me wel.
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 22:02
  • Heidi Heidi En @Willy Nijhoff, ik vroeg me al af waar jij bleef. Want niet alleen de provincie Gelderland had het zwaar. Maar het werd voor ons wel duidelijk dat er verschil is in 'zwaar wee'r en 'noodweer.' Want dit was van een andere orde. Bij mijn nieuwe buren liep de keuken onder. Via de voordeur en de gang. Hun perceel ligt 20 cm lager dan dit huis. Erg sneu, ze was totaal in paniek. Begrijpelijk met een onbekend huis en buurt. Heb haar (voor nu) gerust kunnen stellen. :-) En de waterstofzuiger uitgeleend.
    Dinsdag 29 Juli 2014 om 22:10
  • Tjonge, jonge, het valt niet mee, links en rechts. Wij zijn gelukkig gespaard van zulk soort noodweer (tot nu toe) en de kinderen ook. Maar ik ben altijd bezorgd voor het oude dak van het huis van onze zoon. Hopelijk blijft het gespaard van schade. In de straat van onze zoon zijn kelders ondergelopen. Veel sterkte allemaal bij het opruimen. En daarna nog een fijn tuinseizoen gewenst.
    Donderdag 31 Juli 2014 om 15:59
  • Ben ook sympathisant van de tuinvrienden-steun-dag!!
    Donderdag 31 Juli 2014 om 16:02
  • Heidi Heidi Het herstel wordt na lange dagen hard werken zichtbaar.... De compostbak begint ook te zakken, dus er kan weer wat bij. :-)
    Zaterdag 2 Augustus 2014 om 10:02
  • Esther H. Esther H. Hoi heidi, ik heb gisteren wat bladeren met meeldauw weggeknipt, wel een beetje eng het waren er nog al veel, hopen dat de plant het nog even blijft doen. Bedankt voor je bericht.
    Zaterdag 2 Augustus 2014 om 10:43
  • Grietje B. Grietje B. Goh... sneu allemaal , hier was niks aan de hand...
    Zondag 3 Augustus 2014 om 22:20
  • Heidi Heidi Ach, je kunt niet alles hebben @Grietje Bouma! :-))
    Zondag 3 Augustus 2014 om 22:25

1 tuinier vindt dit leuk

  • Kiki B. Kiki B. Dinsdag 29 Juli 2014 om 00:04