Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Andy C.Hoi, dag, hallo iedereen,
    ik heb in onze tuin een treurberk staan. Maar nu zie ik dat hij zijn bladeren al verliest en dat de bladeren aan de boom geel worden, hoe zou dit komen. Aan zijn voet staan er buxus rond gepland. Hij staat in het zuidwesten. Moet deze boom veel water krijgen. De boom heb ik gepland in viminus aarde samen met terreau aarde. Kan iemand mij helpen.
    Vrijdag 1 Augustus 2014 om 14:33

13 reacties

  • Andy C. Andy C. Kan iemand mij helpen met mijn treurberk?
    Zaterdag 2 Augustus 2014 om 08:34
  • Jeannette v. Jeannette v. Wanneer is de boom geplant? En hoe diep zitten de bovenste wortels?
    Maandag 4 Augustus 2014 om 15:41
  • Andy C. Andy C. De bovenste wortels zitten zeker 40cm diep. De put is opgevuld met zuivere terreau en viminus aarde. De aarde rondom de put is klei aarde.
    Maandag 4 Augustus 2014 om 15:56
  • Andy C. Andy C. De boom heb ik gepland rond juli augustus: waarom, het is onze zoon zijn geboorteboom. Hij is geboren de 9 juli 2013. Onder de boom hebben we de placenta (moederkoek) gelegd.
    Maandag 4 Augustus 2014 om 16:11
  • Jeannette v. Jeannette v. De boom heeft absoluut een gebrek aan zuurstof. Ten eerste zitten die wortels véél te diep. De bovenste wortels mogen maar net een paar cm. onder de grond zitten. Ten tweede blijft het water veel te lang bij de wortels staan omdat de kleigrond het water slecht afvoert. Je put wordt dan gewoon een zwembad.

    Het vervelende is, dat je de boom nu ook niet kunt verplanten, dat kan pas in het najaar, maar ik vrees dat dat te laat zal zijn.
    Maandag 4 Augustus 2014 om 16:28
  • Andy C. Andy C. Ik hem wel een grote verluchting flexibel buis in de put gestoken en dan de kluit in de put en met aarde gevuld de put. Kan ik niet met een schimmelmiddel de boom behandelen?
    Maandag 4 Augustus 2014 om 16:34
  • Jeannette v. Jeannette v. Sorry Andy, maar het enige wat je zou kunnen doen is de boom opnieuw planten, een schimmelmiddel helpt niet tegen een zuurstofgebrek.
    Maandag 4 Augustus 2014 om 16:39
  • Andy C. Andy C. Hey jeannette, de boom zal ik niet kunnen herplanten, tenzij op de zelfde plaats. Heel onze tuin bevat kleiachtige grond. Moest ik nu lavakorrels onderaan de kluit leggen, zou dit een oplossing zijn?
    Maandag 4 Augustus 2014 om 16:45
  • Jeannette v. Jeannette v. Wat bedoel je met "..onderaan de kluit.."?
    Maandag 4 Augustus 2014 om 17:17
  • Andy C. Andy C. Onderaan de wortelkluit. Dus als ik hem uit de grond haal en eerst lavakorrels in de put en dan de boom herplanten in de put.
    Maandag 4 Augustus 2014 om 18:39
  • Jeannette v. Jeannette v. Zou ik niet doen; Ik zou de boom eruit halen in het najaar als het blad er vanaf is en even opkuilen. Daarna de put voor de helft opvullen met aarde en de grond een paar weken laten nazakken, en daarna pas de boom weer op diezelfde plek te herplanten.

    Bedenk bij het herplanten dat ook dan de grond nog wat zal nazakken en plant de boom op een laag heuveltje. Dat om te zorgen dat de boom niet te diep met de grond meezakt.

    Dinsdag 5 Augustus 2014 om 08:06
  • Andy C. Andy C. Hey Jeanette, erg dank voor de informatie, ik zal dit in het najaar eens onderhanden pakken. Hopelijk blijft onze geboorteboom inleven.
    Dinsdag 5 Augustus 2014 om 14:16
  • Jeannette v. Jeannette v. Dat hoop ik van harte met je mee Andy. Heel veel succes!
    Dinsdag 5 Augustus 2014 om 14:28

1 tuinier vindt dit leuk

  • Andy C. Andy C. Dinsdag 5 Augustus 2014 om 14:22