MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Karin   Japanse Esdoorn 'Garnet' (Acer palmatum 'Garnet')

  • Karin S.Wie kan mij helpen? Ik ben sinds ongeveer een maand de trotse eigenaar van wat een prachtige japanse esdoorn moet zijn. Echter vrees ik dat de plek niet goed was voor hem, want inmiddels ziet hij er zo uit als op de foto. Ik lees op internet dat het soms even kan duren voor hij aanslaat, maar zoals hij er nu uitziet lijkt me niet de bedoeling. Ook heb ik ergens gelezen dat als de bladeren groen zijn, je die moet verwijderen omdat het anders binnen de kortste keren een geheel groene esdoorn wordt. Echter lees ik dat snoeien ook weer niet goed is. Ik weet nu niet meer goed wat ik moet doen. Ik heb hem inmiddels al wel in de volle grond gezet i.p.v. een pot in de hoop dat dat helpt. Iemand nog tips?
    Donderdag 7 Augustus 2014 om 14:14

2 reacties

  • Alexander L. Alexander L. Een Acer palmatum groeit het best in volle grond en in halfzon,schaduw en heeft zandgrond nodig. Als je hem pas hebt verpot moet je hem zeker veel water geven. Ik denk niet, als ik de foto goed bekijk dat hij ziek is. Het kan ook zijn dat de blaadjes verbrand zijn.
    Donderdag 7 Augustus 2014 om 18:43
  • Karin S. Karin S. Dank je voor je reactie. Ik ben inderdaad bang dat toen ik op vakantie was, hij te weinig water gehad heeft. Ik zal er extra op letten en hopen dat het toch nog goed komt! Donderdag 7 Augustus 2014 om 19:35