MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Josephine P.

 • Josephine P.Heeft iemand een idee welke plant met groot blad ik zou kunnen planten op zeer zonnig kalkhoudende grond. Geen geel, oranje of rood.
  Zondag 17 Augustus 2014 om 21:34

7 reacties

 • Kiki B. Kiki B. Wat is precies jouw bedoeling en wat is de aard van jouw grond? Klei/leem- of zandgrond maakt een groot verschil. Grote bladplanten houden over het algemeen van vocht.
  Een Crambe cordifolia, diverse Rodgersia soorten en Astilboides tabularis zou ik je zeker kunnen aanraden. Deze planten doen het allen goed op kalkhoudende zonnige grond. Bij de laatste twee soorten zou ik je aanraden om de grond met voldoende compost of mulch af te dekken, want ze hebben wel vocht nodig. Ligularia dentata 'Othello' zou ook heel goed kunnen, maar dan haal je daar wel de bloemen uit en hou je de plant puur voor de bladvorm. Ook deze plant is een vochtminner. En dan niet te vergeten de gewone Rabarber (Rheum rhabarbarum)! Prachtige bladplant en ook nog eetbaar.
  Maandag 18 Augustus 2014 om 00:21
 • Josephine P. Josephine P. Bedankt, de crambe lijkt me wel wat. Bij die andere moet ik teveel aanpassen, want dat zijn toch echt meer halfschaduw planten.
  Maandag 18 Augustus 2014 om 14:51
 • Jeannette v. Jeannette v. Misschien is Macleaya microcarpa iets voor dat stuk? Groot, grijs blad en luchtige bloempluimen. De kleur van de bloemen is beslist niet fel, maar die kun je er nog altijd uitknippen. Wèl met rhizoombegrenzer planten, want anders loopt het je hele tuin door. Maandag 18 Augustus 2014 om 16:47
 • Jeannette v. Jeannette v. En anders eventueel Acanthus mollis 'Latifolius' of een andere cultivar? Maandag 18 Augustus 2014 om 16:51
 • Josephine P. Josephine P. Goed idee Jeanette, ik heb de acanthus ook op een andere plek. Daar staan jonge scheuten bij, die kan ik wel verplaatsen.
  Maandag 18 Augustus 2014 om 22:28
 • Kiki B. Kiki B. De planten die ik jou adviseerde doen het zeker wel in de zon. Maandag 25 Augustus 2014 om 23:37
 • Kiki B. Kiki B. Je zou dus het advies ter harte kunnen nemen... Maandag 25 Augustus 2014 om 23:49