MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • JDS D.Ik plant reeds een 10 tal jaar tomaten in mijn serre en dit uiteraard op dezelfde plaats. Ik stelde reeds een paar jaar terug vast dat de opbrengst achteruit ging en daarom heb ik de serregrond vervangen door grond uit mijn moestuin. Het resultaat blijft evenwel hetzelfde. Wie heeft nuttige tips hieromtrent ?
  Vrijdag 22 Augustus 2014 om 09:10

7 reacties

 • Mia V. Mia V. Voor enkele jaren had ik hetzelfde voor John, was begonnen met ook de aarde te vervangen in de serre, maar zag dat enorme werk niet meer zitten, ben gestopt en heb voor het terug aanplanten magnesiet gestrooid, er was geen verschil met de nieuw aangevoerde grond en die welke niet vervangen was maar mijn tomaten en komkommers hadden weer weelderige diepgroene bladeren en overvloedig vruchten, sindsdien herhaal ik dit ieder jaar, nadat ik de serre goed met water doorspoeld heb in de winter...eens proberen? Succes!
  Mia.
  Vrijdag 22 Augustus 2014 om 21:57
 • JDS D. JDS D. Bedankt voor deze interessante tip Mia. Nog een vraagje :waar kan ik die magnesiet aankopen ? Zaterdag 23 Augustus 2014 om 07:15
 • Mia V. Mia V. ik haal die bij Aveve Deerlijk John, onder de naam kieseriet, (staat in kartonnen doos bij speciale meststoffen) ziet er uit als zoutkristallen maar is magnesium. Zaterdag 23 Augustus 2014 om 15:24
 • Guy D. Guy D. Probeer eens allemaal verschillende rassen te planten. Je gaat merken dat sommige rassen geen problemen hebben met die grond.
  Bij het planten kan je in de plantput wat bodemverbeteraar doen en die zorgt ervoor dat de groei de eerste 2 maanden optimaal is.
  Tip fotoalbum tomaten 2014: https://plus.google.com/photos...
  Zondag 24 Augustus 2014 om 18:48
 • Mia V. Mia V. Heb je al die rassen zelf staan Guy? ik plant ieder jaar montfavet waarmee ik heel tevreden ben, dit jaar als test ook Paola (redelijk goed) en joie de la table (allemaal kleine tomaatjes met onregelmatige vorm) die plant ik niet meer, ik heb ook nog een soort lekker en goed groeiend maar ik ken de variëteit niet, morgen post ik een foto, misschien weet jij wel de naam... Zondag 24 Augustus 2014 om 19:26
 • Guy D. Guy D. Ja, ik heb dit jaar 60 verschillende rassen staan. Bij sommige planten zijn alle vruchten reeds geoogst en is de plant al opgeruimd.
  Joie de la Table heb ik ook ooit gehad. De andere rassen heb ik nog niet gehad.
  Zondag 24 Augustus 2014 om 22:36
 • JDS D. JDS D. Bedankt Guy voor de tip : het uitproberen waard !!! Maandag 25 Augustus 2014 om 11:10