MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Werner H.

 • Werner H.hoekan men grond ontsmetten die aangeplant is en aangetast door schimmels.pachysandra met wortelrot,buxus met taksterfte,en carpinus betulus die afsterft.
  Vrijdag 29 Augustus 2014 om 15:15

2 reacties

 • Lieven G. Lieven G. even ten rade gaan bij @Stefanie Pype ... zij is experts in deze materie ! Vrijdag 29 Augustus 2014 om 21:06
 • Stefanie @ Gezonde Tuinen P. Stefanie @ Gezonde Tuinen P. Dit zijn 3 aparte zaken. Pachysandra heeft inderdaad regelmatig problemen met schimmels. Ik raad vaak aan om voor een andere plant te kiezen. En ook om de grond een stuk uit te graven en nieuwe grond aan te voeren. De sporen van deze bodemschimmels kunnen namelijk heel lang overleven in de grond. Pachysandra is vrij gevoelig aan bepaalde schimmels. Je kan altijd fungiciden aangieten, maar dat is meestal dweilen met de kraan open. Of je moet heel consequent een aantal keren behandelen. Als je hier meer info over wil, laat iets weten.

  Buxus met taksterfte. Grond ontsmetten heeft hier weinig zin. De aantasting komt vaak uit de omgeving. Probeer eens een andere variƫteit te zetten van buxus. Microphylla soorten zijn minder gevoelig. Heb je al aantasting of is het vooral preventief?

  Carpinus die afsterft... Dat kan vanalles zijn. Heb je foto's, wat meer info? Wanneer is de boom/haag beginnen afsterven, wat kan je zien? Is de bodem nat? Of een periode heel vochtig geweest? Zijn het jo
  Zondag 31 Augustus 2014 om 16:55