Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Tom M.Zo nu en dan (per seizoen) een tuingedichtje.

    HERFST...

    Laat mijn tuin een tuin zijn, waar de herfst weer spreekt, als de bloemen droevig lijken, en mijn zomertuin breekt.
    Laat mijn tuin een tuin zijn, waar de herfst mijn verlangen voedt, naar lentebloesems, voorjaarskleur en zomergloed.
    Laat mijn tuin een tuin zijn, met bomen, van vruchten verlaten, verdeeld als kleurenpalet in het gras, waar voordien mijn krokussen zaten.
    Mijn tuin mag er nu een zijn, van roestbruine en kalende bomen, rottend blad bedekt met een nevelkleed...en de winter die moet komen.
    Eén enkele boom houdt zijn kleur nog vast, andere, met spinrag behangen, bevangen me met vreemde weemoed, en een heel diep lenteverlangen.
    Maar zie, de herfst heeft reeds met tomeloze drift, zaad en kiemen gestrooid...Kwistig wordt straks mijn kwijnende oase weer tot leven gewekt, want mijn tuin...sterft nooit.

    Tom Mestdach, okt. 2014
    Donderdag 2 Oktober 2014 om 23:58

9 reacties

  • Henk L. Henk L. Mooi hoor
    Vrijdag 3 Oktober 2014 om 23:34
  • Tom M. Tom M. Dank je Henk, 't werd tijd voor een herfststuk(je) en een herfstgedichtje... we gaan er nu wel stilletjes aan op kousenvoeten naar toe nietwaar... :-)
    Zaterdag 4 Oktober 2014 om 01:11
  • Henk L. Henk L. Zo is het leven toch,maar genieten van de kleine grote dingen in leven maakt alles prachtig,ieder seizoen heeft zo zijn mooie eigenschappen,door dat de bijen op de hulstbloemetjes in het voorjaar vlogen hebben wij nu prachtige hulsttakjes met rode bessen en die worden weer gegeten door de vogels,wij kunnen deze dan weer in de kerststukjes gebruiken,zo heeft ieder zijn zin en ik heb er weer honing van,prachtig toch hoe dingen in elkaar grijpen.Nog een fijne dag.
    Zaterdag 4 Oktober 2014 om 08:50
  • Tom M. Tom M. Volledig waar :-) en hoe meer levensjaren erbij komen, hoe meer we dergelijke zaken moeten koesteren, Eén vingerknip, en het leven kan er helemaal anders uitzien... Groeten...
    Zaterdag 4 Oktober 2014 om 18:48
  • Henk L. Henk L. Nou kan ik wel niet goochelen dus die vingerknip vergeet ik maar
    Zaterdag 4 Oktober 2014 om 19:01
  • Tom M. Tom M. Haha.. met die "vingerknip" bedoel ik maar... als ze hierboven het licht uitdoen, of de draad doorknippen, kan het vlug voorbij zijn.. dus inderdaad... genieten maar, zelfs van de kleine dingen :-) Fijn weekend nog!
    Zaterdag 4 Oktober 2014 om 19:08
  • Henk L. Henk L. Jij ook Tom
    Zaterdag 4 Oktober 2014 om 20:50
  • Kiki B. Kiki B. Mijn tuin stierf beetje bij beetje toen ik haar in de steek liet. Althans dat leek zo. Eigenlijk keerde zij terug tot haar oorspronkelijke oase en werd mooier dan ooit in haar eenvoud...
    Nu, als ik er stiekum eens naar kijk in het voor bij gaan, bewonder ik haar kracht om terug te gaan naar moeder natuur.
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 23:41
  • Tom M. Tom M. Yep, zoals ik regelmatig durf aan te halen... De natuur is sterk, en zorgt wel voor zichzelf, maar wij kunnen al die pracht wel wat in goede banen leiden (of ferm naar de knoppen helpen) :-/
    Donderdag 9 Oktober 2014 om 19:11

6 tuiniers vinden dit leuk