Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Johannes d.

Johannes   Bloemkool 'Herfstreuzen 2' (Brassica oleracea convar. botrytis 'Herfstreuzen 2')

  • Johannes d.ik heeft dit jaar veel last van draaiharten in de kool zowel van planten die ik zelf gezaaid heeft en die ik gekregen heeft van een tuinder.ondanks dat zij behandeld zijn met DECIS .ik weet niet wat hier de oorzaak van is
    Zaterdag 18 Oktober 2014 om 07:46

5 reacties

  • ing. Sylvia v. ing. Sylvia v. Als je op het internet zoekt wordt er geschreven dat de koolgalmug deze schade veroorzaakt.
    Zaterdag 18 Oktober 2014 om 12:33
  • Johannes d. Johannes d. klopt maar de kolen waren behandelt .
    volgens een tuinder in deze buurt word dit veroorzaakt door een bacterie vanuit een bepaalde boomsoort (naam vergeten) bedankt en groetjes
    Zaterdag 18 Oktober 2014 om 14:02
  • ing. Sylvia v. ing. Sylvia v. Nu heb ik niet alle informatie maar ik vindt het een vreemd verhaal, het klopt niet met wat ik als kweker weet en kan vinden. Is er toevallig stilstaand water in de buurt. Een vijver bijvoorbeeld. Daaruit kan een muggen probleem ontstaan. Hier in Zweden hebben we muskieten die een probleem vormen zodra er achter mijn huis water in een greppel staat. Muggen zitten op het water, dit lukt niet meer door een paar druppeltjes dreft.
    Zaterdag 18 Oktober 2014 om 15:19
  • Johannes d. Johannes d. rondom het tuincomplex zijn sloten
    Zondag 19 Oktober 2014 om 07:52
  • ing. Sylvia v. ing. Sylvia v. Daar heb je mogelijk de boosdoender. Als je daar geen goede doorstroming hebt en muggen hebben daar te kans om zich te vermeerderen. Kan je spuiten wat je wilt maar je hebt de bron van het probleem niet aangepakt. Zie het als je hebt een hoop mieren een meter van je huis. Ze komen in huis de strooppot binnen. Je zet overal vergif neer, maar ze blijven binnen komen. De enige oplossing is de mierenhoop opruimen. Daar ligt overigens ook de oorzaak van dat er veel te veel bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Kikkers eten relatief veel muggen dat heb ik hier rond mijn gezien. Als die er niet zijn is de biotoop niet goed.
    Zondag 19 Oktober 2014 om 14:40