Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Nina V.Ik heb een Galvezia speciosa (ken niet de Nederlandse naam en vind hem ook niet onmiddellijk terug). Graag zou ik weten of ik deze moet/mag snoeien voor de winter ? Alvast bedankt voor reacties !
    Donderdag 30 Oktober 2014 om 15:09

5 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. De plant heeft geen Nederlandse naam; de Engelse naam is "showy island snapdragon". Misschien dat je meer info vindt onder het synoniem Gambelia speciosa. De meeste informatie zal waarschijnlijk engelstalig of in het Spaans zijn.
    Donderdag 30 Oktober 2014 om 17:10
  • Nina V. Nina V. bedankt !
    Donderdag 30 Oktober 2014 om 18:52
  • Bruno d. Bruno d. Ik ken de plant verder niet, maar het lijkt mij een mediterrane plant. Echt winterhard is hij dan ook niet. Hij verdraagt slechts een paar graden vorst. Als je hem toch buiten wilt overwinteren zou ik hem niet snoeien voor de winter. Want daarmee verklein je dan de overlevingskansen.
    Donderdag 30 Oktober 2014 om 20:18
  • Plantadvies Plantadvies Galvezia speciosa = Island Snapdragon. Ik lees nergens in mij boeken over snoeien. Ook niet dat het niet mag.

    Donderdag 30 Oktober 2014 om 20:57
  • Nina V. Nina V. Bedankt iedereen voor de reacties... hij staat nu nog vol bloemen. Zal hem later inpakken tegen de vorst dan.
    Vrijdag 31 Oktober 2014 om 09:05