Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Mary-lou K.Goedenavond,

    In onze nieuwe tuin staan 3 platanen. Volgens de vorige bewoner, gewone platanen.
    Ze staan iets te dicht op het huis en ik vraag mij af of ik de 'knot' eraf mag zagen zodat de takken in de zomer niet tegen het huis aangroeien.
    Zondag 9 November 2014 om 19:06

6 reacties

  • Heidi Heidi Op de site van neerlandstuin.nl staat veel te lezen over deze platanen en hoe te snoeien. Dat past niet in zo'n klein berichtje. Maar er zijn mogelijkheden. Dus: succes!
    Zondag 9 November 2014 om 19:29
  • Mary-lou K. Mary-lou K. Beste Heidi, bedankt voor je reactie. Daar was ik al geweest en heb het daar niet gevonden. Nergens kan ik lezen of je de gevormde knot waar dus de twijgen weer aan gaan groeien afgezaagd mag worden. Om daar dan een nieuwe knot te laten vormen met twijgen. Zodat het verder van het huis af komt te staan.
    Maandag 10 November 2014 om 13:44
  • Heidi Heidi Ik denk dat, als het echt een groot probleem is, je het beste advies kunt vragen aan een boomchirurg. Of het door hem laten doen. De kosten daarvoor zijn het aanzicht van je huis wellicht wel waard. Nogmaals: succes!
    Maandag 10 November 2014 om 13:56
  • Mary-lou K. Mary-lou K. ok ik maak daaruit op dat het niet kan of dat het niet bekend is hier. Ik ga verder vragen. Bedankt
    Maandag 10 November 2014 om 14:06
  • Mary-lou K. Mary-lou K. Inmiddels hebben wij 2 knotten eraf gezaagd, dat kan dus gewoon. geen probleem. dit ter informatie voor anderen :-)
    Donderdag 19 Maart 2015 om 15:05
  • Heidi Heidi Mooi. Ben benieuwd hoe de bomen zich verder ontwikkelen. Laat het nog eens weten? Ook ter informatie voor anderen. :-)
    Donderdag 19 Maart 2015 om 17:51