MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Lex H.Ik moet in het voorjaar een stuk grasveld voor mijn huis omtoveren in een stuk verhard waar ik met vrienden kan zitten en daar om heen aan 2 kanten een border als afscheiding maar zonder hekwerk of heggen.
  Ik ben een groot liefhebber van hosta's dus ik dacht aan het planten van een boom met hortensias en dan in de schaduw daarvan mijn hosta's.
  Wie heeft er goede tips om het gras kwijt te raken?
  Dinsdag 9 December 2014 om 22:23

14 reacties

 • Ina Ina Gewoon onder spitten. 2 spit diep zodat de zode er helemaal onder zit. Ook nog eens eens een verbetering voor de grond. Fijn straks voor de borders. Succes!
  Woensdag 10 December 2014 om 07:25
 • Rosette B. Rosette B. Dek uw gras nu af met karton of met zeildoek. In het voorjaar hebt ge kale grond en is veel gemakkelijker te bewerken.
  Woensdag 10 December 2014 om 07:46
 • Thijs Thijs Goed kort maaien, roundup spuiten en afdekken. Met een beetje geluk hark je in het voorjaar de rest eraf. Voor het straat werk zul je ongeveer 20 cm moeten afgraven
  Woensdag 10 December 2014 om 12:48
 • Marian v. Marian v. Ik ben het met Rosette eens, nu afdekken met karton, en dit overdekken met een dikke laag stro. Is heel goed voor de grond en natuurvriendelijk.
  Woensdag 10 December 2014 om 17:11
 • Caroline B. Caroline B. onbedrukt karton gebruiken.
  Donderdag 11 December 2014 om 07:13
 • Lex H. Lex H. Allemaal hartelijk bedankt voor de tips. Kan helaas geen karton gebruiken vanwege de wind. Alles zou weg waaien. Wordt dus spitten of spuiten.
  Donderdag 11 December 2014 om 08:04
 • Marian v. Marian v. Niet spuiten alsjeblieft! Als je er stro oplegt waait het vast niet weg. Hier nog nooit gebeurd. Dat wordt snel nat door de regen nu en blijft dan goed liggen hoor.
  Donderdag 11 December 2014 om 08:16
 • Lex H. Lex H. Goh, jij bent vroeg wakker. Oke niet spuiten dan maar dan zal ik een neefje moeten charteren voor het graafwerk.
  Ben op het ogenblik nog in turkije om ons voor te bereiden op de laatste vliegreis naar huis met onze katten. Hebben drie maanden moeten wachten vanwege de incubatieperiode van de injecties die ze hebben gehad. Nu blijkt dat er weer regels zijn veranderd waaraan ze moeten voldoen. Typisch Turkije. De regels kunnen hier per dag verschillen. Kijken wat we er aan kunnen doen.
  Donderdag 11 December 2014 om 08:23
 • Marian v. Marian v. Fijn dat je geen rotzooi gaat gebruiken. Veel suc6 met de voorbereidingen, de reis en de tuin. We kijken altijd uit naar de foto's.
  Donderdag 11 December 2014 om 08:32
 • Lex H. Lex H. We zijn nu nog bezig, in ieder geval vrienden van ons, om het huis een beetje toonbaar te maken. Je weet wel, verven, behangen enz. Volledig nieuwe inrichting omdat het meenemen vanuit turkije veel te duur is. Zodra wij er echt gaan wonen kan ik mij met de tuin gaan bezighouden. Hoekwoning dus strookje naast het huis van een meter breed waar wat hortensia's op staan. Ik heb er al wel een klimhortensia in de grond gezet. Voor het huis een grasveldje van 30 m2 en achter het huis een grote tegelvlakte.
  Werk genoeg in de nabije toekomst.
  Donderdag 11 December 2014 om 08:39
 • Marian v. Marian v. Een hele onderneming dus en inderdaad genoeg te doen de komende tijd. Laten we hopen dat het weer een milde winter wordt, zodat jullie goed kunnen opschieten. Nogmaals, suc6!
  Donderdag 11 December 2014 om 08:49
 • Lex H. Lex H. Bedankt
  Donderdag 11 December 2014 om 09:01
 • Thijs Thijs Even onder spitten, ik wens je succes, bij een paar vierkante meter te doen, maar meer dan 10 is dat echt afzien. Vooral als je later met planten geen gras in de grond meer wil tegen komen.

  Ik zou een boer in de buurt vragen of ie verlegen zit om grond, hem de zoden erbij kado doen, en het mooi afplaggen met een kraantje, kun je meteen het cunet voor het straatwerk uitgraven
  Donderdag 11 December 2014 om 13:44
 • Cora Cora Wij krijgen heel veel karton binnen in het magazijn. Veel karton is behandeld tegen insecten en volgens mij zo giftig als wat. Ik zou het niet op mijn tuin leggen.
  Dinsdag 28 Februari om 09:55