MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ingrid R.

11 reacties

 • Roos T. Roos T. Op koele plaats overwinteren,kort knippen ,en in voorjaar verse grond en natuurlijk bemesten.Datura,s vragen veel mest omdat ze zo uitbundig bloeien.
  Donderdag 11 December 2014 om 16:18
 • Ingrid R. Ingrid R. bedankt voor de inlichting zal ik zeker doen
  Donderdag 11 December 2014 om 16:58
 • ln W. ln W. Interessant! Maar ik heb dit voorjaar een Datura gekocht. Hij wil niet groeien ondanks dat hij héél veel wortelgroei heeft. Heb 'm daarna in een veel grotere pot gezet met wederom nieuwe tuinaarde, zelfde effect. Nu staat hij nog buiten, is maar zo'n 10cm. hoog. Iemand heeft me aangeraden 'm in een wat kleinere pot te zetten en op zolder (schuur is niet vorstvrij) te laten overwinteren. Of kan ik 'm (eventueel met stro bedekt) tegen het huis aan, buiten laten staan? Wie kan me raad geven over de reden waarom de groei achter is gebleven en de manier voor overwinteren? Bij voorbaat dank!!!

  Ln
  Donderdag 11 December 2014 om 18:53
 • Heidi Heidi @Tom Mestdach heeft volgens mij veel ervaring met deze planten. Hij zal nu ik zijn naam hier heb genoemd wel reageren vermoed ik. Anders even bij zijn account kijken.
  Donderdag 11 December 2014 om 20:42
 • Kijk ook eens hier op de site:
  http://www.mijntuin.org/plants...
  Donderdag 11 December 2014 om 21:00
 • Tom M. Tom M. Hier is hij dan @Heidi en Ingrid... :-))
  Inderdaad, trompletplanten kweek ik al jaren... En vroeger hield ik de moederplant bij voor het jaar erop, maar dit is een echt gesleur... Zware pot, neemt veel plaats in, en verplanten in het voorjaar is ook geen simpel werkje...Opgepast bij overwinteren... De plant is allergisch aan vorst !!
  Beste manier om volgens jaar van eigen kweek te genieten is stekken nemen, takken van de bovenste delen (niet het houterige deel) +/- 30cm lang, al dan niet met vertakking.
  Deze gewoon laten overwinteren in een pot water (nu en dan bijvullen en/of verversen)Overtollige bladeren wegnemen.. Nu moeten wortels gevormd worden... Tegen eind februari de stekken in een niet te grote pot planten en warm en vochtig houden. tegen eind mei mag de (intussen reeds goed ontwikkelde plant) in zijn definitieve, grote pot geplaatst worden, goede potgrond, gemengd met wat tuingrond, veel water en voeding... succes verzekerd!!
  bij "prikbordfoto's" zie je een voorbeeld va
  Donderdag 11 December 2014 om 21:51
 • Heidi Heidi Fijn dat ik op je rekenen kon! Ingrid zal er blij mee zijn. :-)
  Donderdag 11 December 2014 om 21:54
 • Tom M. Tom M. Is de bedoeling nietwaar... blije mensen , vooral in deze kerstperiode :-))) Mijn kennis is zeker niet professioneel, maar ervaring is ervaring, en niet alles lukt steeds in de tuin, maar mijn trompetbloemen, dat wel, familie en collega's worden ieder jaar voorzien van de nodige opgekweekte stekken, en er zijn toch geen klachten :-) Op 't werk bij ons staat aan de voordeur nog steeds een brugmansia te bloeien (nog geen vorst gezien)... Steeds welkom bij vragen...
  Donderdag 11 December 2014 om 22:08
 • Ingrid R. Ingrid R. bedankt voor jullie reactie zal dit zeker opvolgen
  Maandag 15 December 2014 om 14:27
 • Lydia G. Lydia G. In vochtige zaai en stekgrond gaat stekken ook prima. Ik doe het in halve plastiek flessen in het voorjaar eraf knippen , worden de wortels niet beschadigd!
  Woensdag 17 December 2014 om 17:30
 • Ingrid R. Ingrid R. bedankt het is wel plezierig om van zoveel mensen reactie te krijgen dat doet mij goed
  Vrijdag 19 December 2014 om 17:41