Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Roel X.Graag wil ik een witte tuinkamer maken in de toekomst. Hier 's avonds dan vertoeven omgeven door witte bloemen die magisch "oplichten" lijkt me zalig!
    Ik ben dus al even op zoek naar 3/5 vaste planten, 3 klimplanten en 3 struiken. Allen met witte bloemen (bloeimaand is nog niet belangrijk) en eventueel geurend. Suggesties? :-)
    Donderdag 1 Januari 2015 om 16:30

13 reacties

  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. nachtphlox is een erg mooie lage plant, die 'savond z'n bloemen opent en heerlijk zoet geurt. Haagwinde is een prachtige eenjarige klimplant met grote mooie witte bloemen. Passiflora "Constance Elliott" is een mooie vaste klimplant, met indrukwekkende bloemen. Kornoelje is een struik met mooie witte bloemen. (en in de herfst rode takken)En persoonlijk vind ik reuzen berenklauw en fluitekruind ook erg mooi. Maar vooral die eerst is ietsjes giftig..
    Donderdag 1 Januari 2015 om 18:23
  • Mia V. Mia V. ik zou toch wel oppassen met die reuzen berenklauw, het sap ervan kan heel ernstige brandwonden veroorzaken, en eens je die hebt en in bloei laat komen geraak je die niet meer kwijt want het zaad blijft veel jaren kiemkrachtig.. dacht eerder aan kamperfoelie, bestaat ook in wit en geeft een heerlijke geur 's avonds, wil je planten die langere tijd bloeien?
    Donderdag 1 Januari 2015 om 18:36
  • Mia V. Mia V. mooie struik: philadelphys Bouquet blanc - vaste planten zeer dankbaar en lange bloei: Liatris floristan white - heel vroeg: helleborus niger (bestaat ook wit)
    Donderdag 1 Januari 2015 om 18:56
  • Mia V. Mia V. later op het jaar bloeit de witte herfstanemoon
    Donderdag 1 Januari 2015 om 19:02
  • Lieven G. Lieven G. Kijk ook eens even in de MijnTuinWinkel. Daar zitten 2 witte borderpakketten in: http://www.mijntuinwinkel.org/...
    Donderdag 1 Januari 2015 om 21:36
  • Ellen A. Ellen A. Een langbloeiende witte klimroos is Guirlande 'd Amour.
    Vrijdag 2 Januari 2015 om 07:27
  • Jeannette v. Jeannette v. Hoeveel ruimte heb je voor de struiken Roel?
    Vrijdag 2 Januari 2015 om 16:20
  • Roel X. Roel X. DankjeWel voor de suggesties. Wel het wordt een cirkelvormig terras met een pergola erboven voor de klimplanten. Omgeven door een verhoogde border van 1,5m breedte voor lagere meerjarige planten en enkele struiken. Deze wordt dan nog eens omzoomd door haag/heesters.
    Vrijdag 2 Januari 2015 om 21:54
  • Roel X. Roel X. DankjeWel voor de suggesties. Wel het wordt een cirkelvormig terras met een pergola erboven voor de klimplanten. Omgeven door een verhoogde border van 1,5m breedte voor lagere meerjarige planten en enkele struiken. Deze wordt dan nog eens omzoomd door haag/heesters.
    Vrijdag 2 Januari 2015 om 21:54
  • Ellen A. Ellen A. Als het een beetje beschut is zou ik zeker ook een fatsia planten voor mooi blad (ook in de winter). En misschien een witte wisteria.
    Vrijdag 2 Januari 2015 om 22:39
  • Ellen A. Ellen A. Witte floxen kunnen ook heel geurend zijn. De witte damastbloem is ook heel geurend en wat minder stijf. Er zijn ook veel witte bollen die je kunt gebruiken voor een wit voorjaar. Choisya tenata is een wintergroene struik die in het voorjaar wit bloeit (geurend).
    Zaterdag 3 Januari 2015 om 09:38
  • Roel X. Roel X. Super, dankjewel voor de suggesties!
    Zaterdag 3 Januari 2015 om 19:47
  • Heidi Heidi Clematis 'Miss Bateman' en Clematis 'Huldine' zijn sterke langbloeiende Clematissen en erg geschikt over een pergola.
    Zaterdag 3 Januari 2015 om 22:38