Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Scouting Emmeloord E.Bij ons in de tuin staat een grote meerstammige conifeer van ongeveer 6 meter hoog. Nu kreeg hij onderaan 1 rare uitstekende tak, en die is weggesnoeid, maar nu heb je een groot gapend gat wat dus niet meer dicht groeit. Is het een idee om de eerste 1 tot 1,5 meter op te snoeien? Zodat je een grote meerstammige conifeer op stam krijgt? of word dat sterk afgeraden?
    Woensdag 7 Januari 2015 om 17:54

4 reacties

  • Theo F. Theo F. Je kunt beter de snoeiwonde goed verzorgen en afdekken met een helende was, een meerstammige conifeer heeft toch zijn charmes in de tuin !
    Woensdag 7 Januari 2015 om 18:01
  • Thijs Thijs Opkronen van een conifeer is goed te doen, vraag alleen jezelf af of dat wat je overhoud mooier is dan wat je nu hebt. Eronder is het droog en misschien komt erachter wel iets lelijks in het zicht.
    van de snoeiwond zal ie geen last krijgen.
    Donderdag 8 Januari 2015 om 00:10
  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. om die snoeiwond maak ik me ook weinig zorgen. Het gaat me er meer om dat het een mooie volle conifeer was, maar nu heeft hij onderaan een gat en kijk je tegen bruine takken aan. Als je hem opkroont kan hij weer symetrich worden. maar dat is dus afwegen.
    Donderdag 8 Januari 2015 om 14:03
  • Ellen A. Ellen A. Ik heb ook een rij hoge coniferen met daarvoor en tussen de Aucuba. Die zou je ook kunnen gebruiken om het gat te vullen. Hier doen ze het heel goed er tussen en voor. Eerst vond ik het echt een jaren 70 sttruik maar het heeft prachtig groenblijvend blad en rode bessen en combineert mooi met conifeer..
    Donderdag 8 Januari 2015 om 22:13

1 tuinier vindt dit leuk

  • Theo F. Theo F. Woensdag 7 Januari 2015 om 17:59