Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

6 reacties

  • Jessica G. Jessica G. Meestal is de weerstand van je plant niet goed. Staat hij op de tocht? Daar droogt hij extra snel van uit = mindere weerstand = meer kans op ongedierte. Veel lauw (kalkarm) water sproeien op de bladeren, vooral de onderkant, kan helpen. De rest er zo veel mogelijk afspuiten met een harde waterstraal. Eventueel nieuwe potaarde gebruiken. Krijgt hij genoeg licht/ niet te fel en direct zonlicht? Geef je te veel of te weinig bemesting? Ik weet niet om welke plant het gaat, maar kamerplanten met harde bladeren zijn minder aantrekkelijk voor wolluis.
    Maandag 19 Januari 2015 om 18:21
  • Roos T. Roos T. zou toch een bestrijdingsmiddel gaan gebruiken,ze leegen alsmaar eieren.
    Maandag 19 Januari 2015 om 20:11
  • Roos T. Roos T. Leggen eieren moet er staan.
    Maandag 19 Januari 2015 om 20:11
  • Roos T. Roos T. Als je er een paar hebt kan je het met een stevige waterstraal proberen en goed opvolgen.
    Maandag 19 Januari 2015 om 20:24
  • Plantadvies Plantadvies Wolluis is niet altijd met een harde waterstraal te bestrijden. Een goedkopere oplossing is met een spons gedrenkt in spiritus de wolluis af te vegen of in een spuitflesje/plantenspuit spiritus doe en rondom te bespuiten.
    Dinsdag 20 Januari 2015 om 19:50
  • Sjaak B. Sjaak B. Hartelijk bedankt voor de opmerkingen tot nu toe. Als er nog andere ideeën zijn houdt ik me nog altijd aanbevolen.
    Woensdag 21 Januari 2015 om 17:59