MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Marcel C.Niet helemaal tuin maar meer binnen: ik wilde heel graag een olijfboom om binnen in de woonkamer/serre te plaatsen, maar begreep dat dat niet gaat.
  Bestaat eeen boom-achtige kamerplant met de "looks" van een olijfboom en dien wel goed binnen kan? Een beetje boom-achtige, dus (knoestige) stam en groen bovenin, beetjes stoer en ruig uiterlijk.
  Zaterdag 7 Februari 2015 om 21:00

5 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Niet dat ik weet, maar in een serre moet je toch een olijfboom kunnen houden? 2 jonge olijfboompjes welke ik in 2013 gestekt heb zijn sedertdien nog niet uit de serre geweest. Zaterdag 7 Februari 2015 om 21:09
 • Marcel C. Marcel C. thé voor je bericht. In verschillende winkels zijn ze vrij stellig. Daar zeggen ze dat als je echt een beetje een boom wilt (1,5 a 2 m) dan moet ie buiten kunnen. De Serre is wel verwarmd, is open naar de woonkamer, en het zit geloof ik in de temperatuur die het hele jaar door dan te constant (hoog) is.
  Zaterdag 7 Februari 2015 om 22:31
 • Pascal G. Pascal G. Centrale verwarming is inderdaad soms gevaarlijk. Als je kan vermijden dat uw olijfboom dicht bij een radiator staat zou ik het durven proberen. Eerst met een kleine goedkope olijfboom, en als dit lukt met een grotere.Ik heb op Google een pagina gevonden met meer uitleg.De tiende paragraaf gaat over olijfbomen in huis, maar lees ook de rest.
  http://www.palmexpert.nl/verzo...
  Zaterdag 7 Februari 2015 om 23:17
 • Marcel C. Marcel C. thx pascal, ik game verder verdiepen hierin
  Vrijdag 6 Maart 2015 om 16:20
 • Pascal G. Pascal G. veel succes. Vrijdag 6 Maart 2015 om 19:48