MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Astrid D.Hallo,
  Ik wil een klimplant aan gaan schaffen, maar ik ben niet echt een groen wonder. Ik wil graag paarse bloemen en zie dan op internet veel Clematissoorten. Snoeien kan ik alleen drastisch, dus ik zit aan de groep 3 te denken. Daar hoort de Honora toch bij? Als ik het goed gelezen heb moet ik die dan jaarlijks in februari-maart tot net boven de eerste knoppen afknippen. Maar hoe krijgt ie dan een hoogte van 3 meter? En gaan de bloemen dan alleen bovenaan zitten of ook lager?

  Groejes, Astrid
  Zondag 15 Februari 2015 om 14:26

5 reacties

 • Roos T. Roos T. e groeit elk jaar gewoon weer flink uit en ze bloeit op het nieuwe hout.Handje mest erbij elk voorjaar.
  Zondag 15 Februari 2015 om 15:06
 • Lieuwe M. Lieuwe M. is het een plek in de volle zon of in de schaduw? De passieflora is ook blauw-paars. Zondag 15 Februari 2015 om 23:22
 • Astrid D. Astrid D. Bedankt voor jullie reacties.
  Passieflora is prachtig! De muur is vol in de zon. Maar ik dacht altijd dat de passieflora een moeilijke plant is, voor de gevorderde groene vingers?
  Zondag 15 Februari 2015 om 23:40
 • Lieuwe M. Lieuwe M. je hebt wel een punt, deze plant vereist meestal wat meer werk. Toevallig heeft deze plant de winter overleeft in mijn oude tuin en kwam deze prachtig terug. Maar dat is waarschijnlijk meer geluk dan wijsheid geweest.

  De plant kan het beste als kuipplant worden behandeld en moet geleid worden.
  Maandag 16 Februari 2015 om 00:23
 • Pascal G. Pascal G. Niets geluk, een zachte winter zoals de vorige overleeft een PASSIFLORA CAERULEA probleemloos. Heb je het geluk enkele zachte winters na elkaar te hebben dan zal je merken dat Passiflora een woekerplant is die zelfs op enkele meters van de moederplant uit de grond schiet. De plant verdraagt geen langdurige vorst behalve wanneer ze volledig uit de wind staat zoals in een koude kas (pot dan wel in de grond steken). Maandag 16 Februari 2015 om 18:49