MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Joke B.Ik heb een terras, in de zomer heel de dag zon.Elk jaar zet ik een hoop kruiden en bloemen in potten in de hoop een aantal seizoenen schoonheid te hebben. maar dat lukt me dus nooit, ook al kijk ik naar het bloeiseizoen. Heeft er iemand praktische tips om een terras mooi en fleurig te maken, een goed boek dat praktisch is, of gewoon handige tips van welke bloemen, planten en kruiden ik kan samenzetten, enkel voor potten. Mijn terras is ook niet zo heel erg groot.
    Vrijdag 6 Maart 2015 om 16:28

2 reacties

  • Pascal G. Pascal G. De meeste van die éénjarige planten mag je nooit laten uitdrogen. Krijgt een plant toch eens te lang geen water zet hem dan in een emmer water totdat de wortelkuit doordrongen is. Verwijder regelmatig de slechte bloemen, zo krijg je nieuwe botten.Er worden ook éénjarige planten verkocht welke 2 a 3 weken bloeien waarna het gedaan is met bloemen. Water geven doe je 's morgens of 's avonds. Geef je toch eens tijdens volle zon water, zorg er dan voor dat er geen water op bladeren of bloemen terechtkomt. 1x om de twee weken een beetje plantenvoedsel is meer of genoeg. Sommige soorten zoals Lobelia verkiezen bij warme zomerdagen half - schaduw boven een zonnige standplaats.
    Probeer ook eens met vaste planten. Je zal er sowieso langer van kunnen genieten. Sedum is een gemakkelijke plant om te beginnen.( planten in arme stenige bodem (nooit voedsel geven)).
    Vrijdag 6 Maart 2015 om 20:18
  • Pascal G. Pascal G. Wat je ook eens kan proberen is lobelia zelf te zaaien. Deze is doorgaans sterker dan de gekweekte soorten. Vrijdag 6 Maart 2015 om 20:23