Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Peggy T.Hoi allemaal.

    Er is bij ons een kleine 6 weken geleden een steeneik geplant.
    Nu zitten er een heleboel bruine blaadjes in en tijdens de storm van de afgelopen dagen zijn er ook veel blaadjes uit gewaaid.
    Nu zou ik graag van jullie willen weten of dat normaal is.
    Bij mijn weten is de steeneik wintergroen en bij ons juist om die reden aangeplant.

    Alvast bedankt voor jullie reactie.
    Maandag 30 Maart 2015 om 08:03

2 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Een steeneik (Quercus ilex) is idd. een groenblijvende soort. Echter, heel veel groenblijvende planten stoten rond deze periode hun oudste bladeren af, om plaats te maken voor de nieuwe. Dat zou ook bij jullie aan de hand kunnen zijn.

    Er zijn meer redenen waarom de boom blad zou kunnen verliezen ( bv. te weinig wortelmassa ten opzichte van de kruin, droogte), maar daarvoor verwijs ik naar de leverancier want dat is van achter de computer niet te beoordelen.
    Maandag 30 Maart 2015 om 15:48
  • Peggy T. Peggy T. Bedankt Jeanette, voor je reactie. Het het heeft me weer een beetje gerust gesteld. Van droogte zal op dit moment denk ik geen sprake zijn met al die regen van de afgelopen tijd. Dat van de wortelmassa zou ook i.d.d. een rede kunnen zijn. Ik ga er in elk geval eens bij de leverancier naar vragen.
    Maandag 30 Maart 2015 om 16:27