Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ro   Schoenlappersplant (Bergenia cordifolia)

  • Ro T.onze schoenlappersplant heeft veel wortels(of bruine stengels)boven de grond,dit is ook een gedeelte waar ik de bruin geworden bladeren afhaal ,kan ik dat zo laten of moet ik ze opnieuw (dieper)poten?ze bloeien ook nog helemaal niet en zie bij anderen dat ze al mooi bloeien
    Woensdag 1 April 2015 om 11:32

3 reacties

  • Gelezen in de plantomschrijving uit de database:
    "Verzorging :
    in de herfst en lente mulchen en ook wat meststof in de lente - snij de oude bloeiaren weg als ze verwelken - vermeerderen door delen in lente of herfst, alhoewel dat lastig kan zijn bij oude planten die deels verhout zijn". Als de bloei vermindert kan verjongen helpen, delen en de zijkanten heraanplanten, het hart verwijderen.
    Woensdag 1 April 2015 om 12:13
  • Jeannette v. Jeannette v. De wortelstokken die na een paar jaar boven de grond uit steken kun je het best uit de grond halen om ze te scheuren (verjongen). Dan de grond even omspitten met compost. De gescheurde delen herplant je, met het blad deels in de grond. Als de kale worteldelen niet verdroogd zijn kun je die ook planten; grote kans dat ze weer uitlopen.
    Woensdag 1 April 2015 om 12:15
  • Ro T. Ro T. bedankt voor de snelle reactie.als de storm en regen over zijn, ga ik het doen .lijkt me een goede oplossing.
    Woensdag 1 April 2015 om 17:02