Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Isabelle M.Ik zoek grote lavendel die Belgisch-winterhard is, sterk geurt en gans de zomer bloeit, liefst met langwerpige aaren. (om lavendelborder aan te leggen, met rozenstruiken erachter) Welke vijgenboom kan ik best planten, soort die winterhard is en toch lekkere vijgjes geeft?
    Vrijdag 3 April 2015 om 17:20

10 reacties

  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. als ik jou was zou ik meer naar planten zoeken die bezig passen in dit klimaat. Nu ben je op zoek naar mediterane planten in een vochtig zeeklimaat. Je kunt wel nagaan dat die dus volgespoten zitten met pesticiden om hier nog een beetje mooi uit de verf te komen. http://www.radartv.nl/uitzendi...
    Vrijdag 3 April 2015 om 19:24
  • Roos T. Roos T. Ik heb nog nooit een aantasting in lavendel gehad,geen ziekte nog luis.en ik heb hagen al 15 jaren staan om mijn rozenborders,wel eens enkele moeten vervangen natuurlijk. ,Je moet ze alleen goed terug durven snoeien om verhouten te voorkomen,dan kunnen ze lang meegaan.Lavendel die de hele zomer ken ik niet.ik snoei sterk terug na de bloei .
    Vrijdag 3 April 2015 om 20:18
  • Mia V. Mia V. wij hebben zelf vijgenbomen waarvan wij elk jaar rijpe vruchtjes kunnen eten, wij wisten eerst de naam niet daar wij die als stek geplant hebben en kenden de naam van de moederplant niet maar vonden die heel lekker, aan de hand van een foto die ik hier postte dacht men dat het "Dalmatie" is, die bevroor nog nooit in tegenstelling met Brown Turkey die ik ook heb aangeplant (reeds een paar keer bevroren maar schiet terug van uit de grond) ik zou Dalmatie aanbevelen, lavendel heb ik ook maar het is de echte lavendel, heerlijke geur maar de bloemaren zijn iets kleiner, overleeft de winter goed , snoeitijdstip van lavendel respecteren..
    Vrijdag 3 April 2015 om 21:18
  • Roos T. Roos T. Wat bedoel je met de echte lavendel,ook daar zijn soorten in.
    Zaterdag 4 April 2015 om 13:24
  • Roos T. Roos T. ik plant meestal Hidcote.
    Zaterdag 4 April 2015 om 13:25
  • Mia V. Mia V. bij mij is het Lavandula angustifolia, zoals die in Frankrijk meestal geplant wordt en die noemen ze lavande vraie , ik vertaal dat maar als echte lavendel.
    Zaterdag 4 April 2015 om 20:07
  • Johan O. Johan O. Castle kennedy vormt heel grote lekkere vijgen in ons klimaat,dalmatie ook bestand tegen ons klmaat..brown turkey,Longue d'Aout,Brunswick en de hele lekkere rode Ronde de Bordeaux zijn allemaal geschikt voor in je tuin..tenzij het natuurlijk een hele zomer regent en we de zon amper zien.
    Zaterdag 4 April 2015 om 21:23
  • Roos T. Roos T. lopen nou de antwoorden over vijgen en lavendel door elkaar??
    Zondag 5 April 2015 om 07:42
  • Rosette B. Rosette B. Lavendel angustifolia Hidcote wordt hier het meest toegepast, heeft mooi grijs blad, is volkomen winterhard en trekt veel bijtjes aan.
    Hier staat hij ook rond de rozenborder.
    Zondag 5 April 2015 om 08:13
  • Roos T. Roos T. Ik heb dezelfde ervaring als Rosette met lavendel Hidcote.Sterk en mooi en staat ook bij mij rond de rozen borders.

    Zondag 5 April 2015 om 08:53