Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Laura   Japanse Wolmispel (Eriobotrya japonica)

11 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Stekken weet ik niet maar je kan hem makkelijk zaaien. Ik heb er momenteel een vijftal jonge plantjes van staan.
    Zaterdag 4 April 2015 om 21:33
  • Laura B. Laura B. Wat leuk! Duurt het lang voor de zaadjes spruiten?
    Dinsdag 7 April 2015 om 21:39
  • Pascal G. Pascal G. Een week of vier, juist weet ik het niet meer omdat ik nogal veel soorten zaai. Eens gekiemd groeien ze vrij vlug. Het enige wat je nodig hebt is de pit van een rijpe vrucht. Deze mag je direct zaaien (zonder eerst te laten drogen) De plantjes welke ik vorige zomer gezaaid heb zullen tegen het einde van deze zomer ongeveer 70 a 80 cm hoog zijn. Ze overwinteren makkelijk in de koude kas. Laat je de jonge plant buiten overwinteren dan zullen de bladeren enorm afzien maar de plant zal het overleven(nog geen ervaring bij extreem koude winters).
    Woensdag 8 April 2015 om 21:33
  • Pascal G. Pascal G. In mijn fotoalbum "2014" laatste foto, zie je een Japanse Wolmispel van 1 jaar oud.
    Woensdag 8 April 2015 om 22:03
  • Laura B. Laura B. @Pascal Geirnaert . Toen ik de Loquat kocht zaten er onrijpe vruchten aan die nu rijp zijn. Wat een heerlijke smaak. Net sinasappel maar met de samenstelling van nectarine. Ik heb de eerste pit gezaaid. Weet jij misschien wat de ph waarde van de grond moet zijn? Zuur, gewoon of kalk.
    Maandag 8 Juni 2015 om 12:02
  • Pascal G. Pascal G. Neen Laura, ik heb de zaden in gewone potgrond gezaaid, in de serre geplaatst, alle dagen ( indien nodig) een beetje water en alle zaden kwamen uit. Het is echt geen moeilijke plant om te zaaien. Veel plezier ermee. Laat je wat weten als ze uitgekomen zijn?
    Maandag 8 Juni 2015 om 21:42
  • Laura B. Laura B. Dag Pascal. Je vroeg om een update ivm de loquatzaden. 1 is er uitgekomen en is nu anderhalf jaar later 30 cm groot. Maar dat lag ook aan mij want ik was hem vanwege een ziekte en overlijden in mijn familie vergeten en had hem niet overgepot in een grotere pot. Eenmaal overgepot ging hij groeien. Dat toont wel aan hoe sterk deze plant is. Ik had hem ruim een jaar verwaarloosd.
    Er zitten bloemen aan de moederplant (nu in januari!!) dus ik hoop op vruchten dit jaar. Het is een geweldige plant die ik nooit meer kwijt wil. Ik heb wel een vraag. Op de plaatjes zie je een loquatvrucht met 2 pitten. Maar in die van mij zat maar 1 pit per vrucht. Iets kleiner dan een kastanje en zag er ook zo uit. Heb ik een ander loquatsoort? Op het kaartje bij de boom staat gewoon Japanse wolmispel, Eriobotrya Japonica.
    Dinsdag 31 Januari 2017 om 14:00
  • Pascal G. Pascal G. Normaal zitten er 2 zaden in maar het gebeurd meer dan regelmatig (zoals bij een tamme kastanje) dat er platte zaden bij zijn. Ik hoop echt dat je vruchten krijgt. Voor zover ik weet zou je in ons klimaat de eerste zijn.
    Dinsdag 31 Januari 2017 om 20:18
  • Laura B. Laura B. De zaden waren niet plant maar rond. Net als een avocado pit. En 1 zaad per vrucht. Ik hoop echt dat de bloemen niet doodgevroren zijn. Ik hou jullie op de hoogte.
    Woensdag 1 Februari 2017 om 14:46
  • Pascal G. Pascal G. Ik duim mee voor jou, Laura.
    Woensdag 1 Februari 2017 om 18:53
  • Guy K. Guy K. Je kan die zaaien en ook (laten) enten op kwee. http://www.houtwal.be/vakartik...
    Zaterdag 4 Februari 2017 om 18:30