MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Rob O.

Rob   Glansmispel 'Red Robin' (Photinia fraseri 'Red Robin')

2 reacties

  • Plantadvies Plantadvies Voor eventuele vormsnoei is maart de beste periode. Je kunt dan ook de heester verjongen door terug te snoeien tot ver op het oude hout. Laat echter voldoende ogen over voor de ontwikkeling van nieuwe takken. Bij volwassen exemplaren kun je tussen de vijf en tien takken laten staan, maar laat een behoorlijke hoeveelheid loof achter zodat de heester zich volledig kan herstellen. Maandag 13 April 2015 om 20:00
  • Jeannette v. Jeannette v. Bladhoudende (en zeker vorstgevoelige) hagen worden normaal gesproken gesnoeid vanaf pakweg half april tot eind augustus. Dit omdat het hout van nieuwe uitlopers de tijd moet krijgen om wat harder te worden (afrijpen).

    Planten met grotere bladeren knip je liefst met een snoeischaar, maar meestal gebruikt men een daarvoor een goed scherpe heggenschaar. Het kan ook met een elektrische heggenschaar, maar je krijgt dan rafelige wonden die er in de eerste plaats niet uitzien en in de tweede plaats schimmels e.d. de kans geven om binnen te dringen.

    Een haag wordt meestal taps gesnoeid of helemaal recht.
    Woensdag 15 April 2015 om 13:13