MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Helga A.weet iemand wat ik tegen mieren kan doen. Heb al veel geprobeerd, maar wordt er gek van want ze houden natuurlijk de bladluizenkolonie in leven. Dinsdag 5 Mei 2015 om 14:05

8 reacties

 • Plantadvies Plantadvies Mieren willen vaak hun nest onder plant houden waar luis zich bevindt. Makkelijk hoef je niet zover te lopen. Om ze aan te pakken, dien je bij de plant zelf met een koude waterstraal de luizen weg te spoelen. Tevens zal het nest dicht spoelen en de mieren doen vluchten. Het ligt verder aan de plek waar ze zitten. Op het terras kun je behandelen met heet water. Bij de deur kun je met sterkte geschut komen en dat is een spuitbus of een lokdoosje halen.
  Dinsdag 5 Mei 2015 om 14:15
 • Helga A. Helga A. heb ik allemaal al geprobeerd. Helaas niet het gewenste effect behaald. Dinsdag 5 Mei 2015 om 14:37
 • Joanne U. Joanne U. Mieren schijnen niet van goudsbloem te houden... Succes! Dinsdag 5 Mei 2015 om 14:43
 • Roos T. Roos T. Mierenpoeder ,maar dan moord je het nest wel uit. Dinsdag 5 Mei 2015 om 16:40
 • Plantadvies Plantadvies Zijn de mieren in de tuin, dan is het niet zo vervelend neem ik aan. Bedoel je dat ze binnen zitten? Dinsdag 5 Mei 2015 om 17:45
 • Helga A. Helga A. ze zitten vlakbij de achterdeur zitten overal buiten en komen nu ook naar binnen. Houd mijn huis extra goed schoon.
  De goudsbloem heb ik net gezaaid op hoop van zegen. Want tijm en lavendel zou ook helpen, maar ze hebben gewoon in de tijm zelfs een nest gebouwd.
  Woensdag 6 Mei 2015 om 09:28
 • Jeannette v. Jeannette v. Ze houden echt niet van koper, dus als je een koperen draad achter de dorpel vastmaakt komen ze niet binnen; denk maar aan de koperen cent die Oma vroeger bij deur had liggen.

  Woensdag 6 Mei 2015 om 14:05
 • Plantadvies Plantadvies Dat laatste zegt ook niet alles. Ik werk in de tuinen en zelfs met koper komen ze binnen. Het probleem is dat de spuitbussen van tegenwoordig veel milder voor het milieu zijn geworden. Daardoor worden de mieren niet echt uitgeroeid. Heet water net even buiten de deur in de nesten gooien. Verder staan er op de onderstaande link nog veel meer tips.

  https://omaweetraad.nl/tuin/mieren
  Woensdag 6 Mei 2015 om 17:23