MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Adriaan S.Ik ben afgelopen winter verhuist en in mijn nieuwe tuin heb ik een coniferenhaag. De vorige bewoners bedden in hun tuin een tuinbank staan, deze bank stond tegen de conifeerenhaag. Op de plek van de bank zit nu een bruinstuk. Heeft iemand een tip wat ik hier aan kan doen? Bedankt voor je reactie!
    Zondag 10 Mei 2015 om 15:47

2 reacties

  • Is dit niet juist de reden waarom de vorige bewoners er een tuinbank voor hadden staan?
    Waarschijnlijk word dit veroorzaakt door luizen danwel schimmels. Je kunt er tegen spuiten. De luizen kan je met Pruzit bestrijden. Je kan ook met een stevige waterstraal de coniferen 'schoon' spuiten. Dit moet je wel echt meerdere keren doen en ook vooral binnen in de conifeer. Ga vooral niet knippen in de afgestorven delen. Zodra je in oud hout knipt zal de conifeer geen nieuwe scheuten meer aan maken. Als het bruine je niet aan staat, rest je niet anders dan de conifeer te verwijderen. Dit blijft namelijk en wordt alleen maar meer indien je er niets tegen doet.
    Zondag 10 Mei 2015 om 21:43
  • Rob K. Rob K. Afgestorven conifeer wordt nooit meer groen. Dat dooie kun je wegknippen dat wordt nooit meer wat. Ik denk (weet het eigenlijk wel zeker) ook niet dat er dan nog weer wat groeit uit die conifeer daar waar nu het bruine zit. (Zit er nog leven in de takjes? Dan heel misschien wel) Op de vrijgekopen strook/ruimte kun je misschien wat bloemetjes zetten of een grondbedekker zoals maagdepalm. Ik zie niet zo goed hoe hoog het bruine deel is. Succes in ieder geval. Maandag 11 Mei 2015 om 01:39