Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Niek K.Dag allen, november jl is onze tuin aangelegd. Op zich een mooi ontwerp, maar wij zijn niet tevreden over de tegels die er in zijn gelegd. In de showroom zoek je mooie grijze tegels uit. Maar die blijken - als ze er eenmaal liggen - ontzettend te vlekken. Het zijn grijze betontegels. Ik heb al op internet gezocht, die witte uitslag zou moeten verdwijnen. Zien we nog weinig van. En voor alle helderheid: in deze 'kleur' is deze tegel destijds ook niet door ons gekocht. Wij zijn dus niet tevreden, het is geen gezicht. Of zijn wij te kritisch? Graag advies.
    Donderdag 14 Mei 2015 om 19:20

4 reacties

  • Majella Majella het ziet er echt erg uit, lichte witte vlekken verdwijnen inderdaad maar als de rand van de tegels de originele kleur is dan zie ik dit niet goed komen.
    Donderdag 14 Mei 2015 om 20:21
  • Heb je al de winkel waar je ze hebt gekocht geinformeerd hierover? Als je googled op: grijze tuintegels die wit uitslaan krijg ik dit: Witte uitslag
    U bent ze misschien wel eens tegengekomen: witte vlekken op uw muur, stoep of terras. Wat zijn deze witte vlekken en wat doen ze daar? Maar bovenal, kunt u er wat tegen doen?

    Deze witte vlekken worden ook wel witte uitslag of uitbloei genoemd. De witte uitslag is een kalkuitslag die voornamelijk voorkomt bij betonproducten, zoals grijze betontegels of betontegels met toegevoegde kleurstoffen. Dit fenomeen komt niet voor bij klinkers of tegels met een deklaag. Denk daarbij aan grindtegels of zandtegels.

    Wat is witte uitslag?
    Beton bestaat uit water, grind, zand en cement, en is dus een natuurproduct. Net als bij veel andere natuurproducten, vinden er natuurlijke processen plaats die wij niet kunnen controleren. In het geval van beton is het de cement die soms een chemische reactie aan gaat met water. Hierbij ontstaat er kalk. Deze kalk
    Donderdag 14 Mei 2015 om 20:55
  • Edwin d. Edwin d. Je kunt de natuur een beetje helpen door met schoonmaakazijn te borstelen. Daarmee los je een deel van de kalk op.
    Donderdag 14 Mei 2015 om 22:23
  • Pascal G. Pascal G. De witte uitslag gaat er inderdaad uit gaan, Zijn de randen de originele kleur of heeft de tegel de kleur van het voegsel opgezogen? Een betontegel gaat sowieso na enkele jaren enorm verbleken.
    Donderdag 14 Mei 2015 om 22:35