MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Jean Marie D.

 • Jean Marie D.Hallo allemaal,

  Mijn (kleine) tuin is vrij strak. Buiten hortensias staan er vrijwel geen bloemen, ook geen gras, wel een kruidentuintje. Ook een dubbele beukenhaag, taxusperken, vier olijfbomen en zeven steeneiken. Rest is houten terras en een vlakte witte keien. Alleen groeien een tweetal steeneiken niet zoals het hoort. Heeft er iemand verzorgingstips voor deze bomen? Ook de taxus heeft hier en daar lastig. Vooral dan tegen de woning hebben ze groeiproblemen of gaan ze dood. Grond is nogal vochtig. Misschien ligt daar wel het probleem. Kan er iemand helpen?

  Met dank.
  Maandag 25 Mei 2015 om 11:02

4 reacties

 • Roos T. Roos T. Olijfbomen zijn niet winterhard en moeten in kas s,winters.Taxus gaat idd dood als ze constant nat staan.Wortelrot.
  Maandag 25 Mei 2015 om 11:21
 • Jean Marie D. Jean Marie D. Met de olijfbomen zijn er geen problemen.Het zijn een paar steeneiken die het lastig hebben. Ik vind nergens info wat er aan de hand kan zijn. Toch bedankt voor het reageren. Ik ga de grond waar de taxussen staan bewerken met een product om de waterhuishouding te verbeteren. Hopelijk helpt dit.

  Mvg.

  Jm
  Maandag 25 Mei 2015 om 12:19
 • Henk L. Henk L. Jasmin,

  Ik weet niet of jij een grote tuin hebt,maar ben langzaam maar zeker er achter gekomen dat alles verband houdt met elkaar.Het gaat er dus om dat je een natuurlijk evenwicht kunt ontwikkelen.
  Bij plagen is het evenwicht verstoord.
  Luizen bijvoorbeeld hebben ,lieveheersbeestjes en oorwormen als natuurlijke vijanden,maar zij dienen ook tot voedsel ,dus beneem je een beestje het leven,dan ontneem je andere dieren weer hun voedsel.
  Naaktslakken zorgen weer voor voedsel van de egel de hazelworm de diverse vogels en de padden.
  Dus zo zie je het is juist een restaurant,eten en gegeten worden..
  Maar ook bloemen kunnen jou helpen met het uit de tuin houden van ongewenste beestjes,tussen de wortels enkelbladige Afrikaantjes helpt tegen de wortelvlieg,,tussen de jonge slaplantjes een dun aardappelschijfje in de grond steken,de ritnaald gaat er aan eten in plaats van de stammetjes van je sla oppeuzelen,zodat deze geheel verdord op de grond liggen.
  Wanhoop niet,zie het als een uitdaging en
  Maandag 25 Mei 2015 om 15:09
 • Henk L. Henk L. Jean Marie,
  Compost werkt uitstekend als grondverbeteraar,het laat vocht door en houdt indien nodig vocht vast bovendien verbeterd het de structuur van kleigrond.
  Maandag 25 Mei 2015 om 15:13