MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Freddy W.heb een rhododendron yakushimanum gekocht, op kaartje staat witte bloem, bloeitijd april-mei, na 10jaar een hoogte van 0,8m.
  Is wel een speciaal blad, is er meer info over ?
  Maandag 25 Mei 2015 om 13:43

4 reacties

 • Roos T. Roos T. Ik heb er verschillende staan nu al 15 jaar oud en zijn niet hoger .Blad is erg mooi. Maandag 25 Mei 2015 om 14:53
 • Jeannette v. Jeannette v. Het viltige laagje wat Rhododendron yakushimanum op het nieuwe blad en de bloemknoppen heeft zitten heet tomentum.

  Ook aan de onderkant kan een dergelijk laagje voorkomen, dan heet het indumentum.

  Een dergelijke laag is er om te voorkomen dat het jonge blad uitdroogt in droge periodes. Er zijn ook onderzoeken die uitwijzen dat blad met tomentum/indumentum minder snel wordt aangetast door insecten. Het laagje verdwijnt weer als het blad ouder wordt. De kleuren kunnen wit, grijs, creme-kleurig, bruin, roest- of bruin-roodkleurig zijn.

  Dinsdag 26 Mei 2015 om 13:01
 • Roos T. Roos T. Geniet van je mooie plant Freddy.Ze zijn dus twee keer mooi ,bij de bloei en bij het kmen van het nieuwe blad.Geniet maar van deze mooie plant.Ik haal wel na de bloei de uitgebloeide knoppen weg,Dat is niet perse nodig ,maar je krijgt dan sneller het mooie blad en betere knopvorming. Dinsdag 14 Juli 2015 om 19:56
 • Roos T. Roos T. Had je bericht niet gezien dus sorry voor mijn late reactie.
  Dinsdag 14 Juli 2015 om 19:58