Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Arjen A.kastanje 10 meter hoog en kort na de bloei hangen de bladeren volledig slap en vallen nu ook af. Op de nerf een oranje weefsel. Iemand een idee wat het is en wat te doen?
    Vrijdag 29 Mei 2015 om 17:38

7 reacties

  • Roos T. Roos T. Kastanjes zijn al jaren ziek en sterven.Heb in Engeland lanen gezien met stervende heel oude kastanjes aan de bloederziekte.Dit lijkt me iets anders.Ook mijn tamme kastanje stierf zomaar van het en jaar op het andere.Niets aan te doen.OOk bij mij een heen mooie oude beuk.Boom specialisten er bij gehaald .Was ook niets aan te doen.
    Vrijdag 29 Mei 2015 om 17:57
  • Arjen A. Arjen A. bloederziekte ken ik, maar dit is iets anders. overigens spuit ik de bloedende plekken met hoge druk uit. dit lijkt het bloeden onder controle te houden, inpakken en op 50 graden verwarmen is ook een remedie
    Vrijdag 29 Mei 2015 om 18:01
  • Roos T. Roos T. O dat is mooi .Ik vind ook niets op internet over wat jij nu hebt.Vraag een een boomspecialist.Zou jammer zijn als de boom sterft.
    Vrijdag 29 Mei 2015 om 18:06
  • Roos T. Roos T. Veel beuken zijn gestorven nadat we een heel natte zomer hadden,De verschijnselen kwamen pas 2 jaar later .Eerst werd het blad kleiner en toen liet ik voor veel geld van alles doen door een boomchirurg.Pas bij een andere boomexpert hoorde ik wat de oorzaak was.Boom was sowieso niet te redden geweest zei de latere boomexpert.Meerdere grote beuken zijn gestorven na die zomer maar de verschijnselen tonen zich pas na paar jaar.
    Vrijdag 29 Mei 2015 om 18:14
  • Piet F. Piet F. http://www.natuurenbos.be/~/me...
    Vrijdag 29 Mei 2015 om 18:46
  • Kiki B. Kiki B. Lijkt het meest op een schimmelziekte, mogelijk Puccinia andropogonis (Roest) of een beginstadium van Guignardia aesculi. Beiden hebben niets te maken met de Bloedingsziekte. Om zekerheid te krijgen zou ik het blad laten zien aan een expert.
    Vrijdag 29 Mei 2015 om 19:52
  • Mia V. Mia V. bij ons een probleem bij paardekastanje door kastanjemineermot... ik hang ferromoonvallen in de boom, het helpt een beetje, ik vang er veel weg maar elk jaar zijn er terug, maar tot nu toe blijft de boom het goed doen maar verliest toch wel vroegtijdig wat blad door die mot, weet iemand een beter middel tegen die mineermot?
    Zaterdag 30 Mei 2015 om 20:15