Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Andy   Spaanse Margriet (Osteospermum hybrides)

  • Andy C.Kwestie stekken van deze spaanse margriet even mijn 1e bevinding meegeven.
    Gestekt vorig najaar en dit ging heel gemakkelijk. De stekken begonnen vrij vlug te 'schieten' dus het leek me een fluitje van een cent om dit voorjaar een pak nieuwe bloeiende bloemen te hebben....maar...zover zijn we dus nog niet. Ten eerste heb ik heel wat goed vertrekkende stekken verloren met het overpotten, de reden is me nog steeds niet duidelijk waarom de ene wel en de andere het niet gehaald hebben. En ten tweede stel ik me nu vragen wanneer je de groeiende stekken moet insnoeien, want dat had ik dus niet gedaan met als gevolg dat ik ene lange groeiende stengel kreeg. Dit voorjaar toen ik hiermee geen resultaat kreeg ze heel stuk ingesnoeid waardoor ik nu wel meer 'struik'plantjes aan't krijgen ben....maar nog zonder bloemen. Ben eens dan ook eens curieus of het er nog van gaat komen.
    Als er iemand is die me wat tips kan geven om beter te doen mag het me altijd laten weten.
    Mvg, Andy
    Zaterdag 6 Juni 2015 om 03:59

6 reacties

  • Roos T. Roos T. Maar als je bloemen wil koop je toch voor dit seizoen paar planten.
    Zaterdag 6 Juni 2015 om 12:24
  • Jeannette v. Jeannette v. Het is nog veel te koud geweest voor het aanmaken van bloemknoppen in Osteospermum. De plant komt van origine voor in Zuid-Afrika. Een verwarmde kas kan een oplossing bieden.
    Dinsdag 9 Juni 2015 om 11:55
  • Andy C. Andy C. Dank u Jeannette, zal er rekening mee houden en ze in't voorjaar warmer zetten.
    En Roos....kopen kan je alles, maar 't is de kunst en plezier om zelf zoiets te kunnen verwezelijken.
    Dinsdag 16 Juni 2015 om 22:23
  • Ri V. Ri V. En kun je nu na enkele jaren zeggen dat het gelukt is ? ik wil de spaanse margriet nl ook gaan stekken nu en weet dat ze heel de winter warm moeten staan. Heb je , door ervaring nu, nog meer tips voor me zodat ik volgend jaar weer kan genieten van eigen 'gekweekte 'bloemen??
    Maandag 18 Mei 2020 om 10:43
  • Jeannette v. Jeannette v. Leuk!! Zelf heb geen ervaring met stekken maar ik heber info over gevonden. Wel in het Engels: http://osteospermum.com/propag... en dit: https://www.tuinadvies.nl/tuin...
    Maandag 18 Mei 2020 om 17:47
  • Ri V. Ri V. Oh dat is fijn. Ik duik er even in.
    Maandag 18 Mei 2020 om 18:59

2 tuiniers vinden dit leuk

  • Franca v. Franca v. Zaterdag 6 Juni 2015 om 09:56
  • Ri V. Ri V. Maandag 18 Mei 2020 om 10:43