MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Mary V.2 jaar geleden verhuisd, nu een enorme tuin,( Vergeleken met een doorzon woning) Ik heb nu nog nooit katten in mijn tuin gehad. Maar sinds ik hier woon is het een openbaar toilet. Er lopen ook regelmatig 2 honden door mijn tuin (van mijzelf) dan zou je toch zeggen dat er geen katten komen. Ik heb al kattenschrik gestrooid dat helpt voor even. Wie weet wat ik nog meer kan doen?
  Vrijdag 26 Juni 2015 om 07:02

9 reacties

 • Marieke t. Marieke t. hier een zelfde probleem, echter is ons grondstuk nog een beetje groter en het was al een kattenterritorium voordat wij er kwamen. Ik blijf ze wegjagen en boos aanstaren ;-) maar het schijnt dat katten niet houden van citroengeurende planten zoals citroenmelisse, geranium mezz.' spessart' etc Zet die op strategische plekken (daar waar ze meestal op hun vaste route je tuin in komen) en misschien helpt het. Succes! (misschien ook even kijken naar ' de secret lives of Cats' vast nog wel te vinden op you tube)
  Vrijdag 26 Juni 2015 om 08:37
 • Mary V. Mary V. Bedankt ik ga het zeker proberen
  Vrijdag 26 Juni 2015 om 09:28
 • Tom M. Tom M. Ik ben jammer genoeg goed geplaatst om hier ook een woordje over te plaatsen..
  Bezoek van vreemde katten in Uw tuin is een discussie die blijkbaar nooit mag gevoerd worden... onmiddelijk krijg je de stempel "kattenhater" wat bij mij zeker het geval niet is, maar ik haat wél alle vuil wat ze achterlaten in mijn tuin (er lopen toch zo'n 7 à 8 exemplaren dagelijks langs) urineren tegen de voordeur of in de zithoek, slapen er op tafel, maken kuilen in pas aangeplante stukken... En wees gerust, als het een troost mag zijn...mottenbollen leggen, speciale anti-kattenplanten plaatsen, korrels, spray's, sloefen gooien, niks helpt... als ze er willen zijn, dan zijn ze er..! Ik heb nu een test-opstelling gemaakt met een bewegingsmelder (schakelt bij beweging een lamp aan) als het donker wordt, in combinatie met een stroboscooplamp (flitslamp zoals in de discotheken) in de hoop dat ze 's nachts toch hun ontlasting niet meer in de zithoek achterlaten... lukt hopelijk..
  Er zijn altijd wel oplossing
  Vrijdag 26 Juni 2015 om 11:27
 • Mary V. Mary V. Ik heb ook al eens gehoord dat er een apparaat is met hoge geluiden, maar dan kunnen mijn honden ook de tuin niet meer in. En dat gaat me toch een beetje te ver. Het zijn labradors en die vreten alles, dus ook kattenshit en dat vind ik zooo smerig. Ik straf ze er wel voor maar ze leren het niet af. ik durf geen mottenballen oid neer te leggen ivm de honden. Het is toch van de zotten dat we onze honden aangelijnd moeten houden en de stront moeten opruimen, en de katten kunnen maar overal hun gang gaan.Tom Mestdach wat zijn sloefen?
  Vrijdag 26 Juni 2015 om 13:09
 • Tom M. Tom M. :-) men spreekt altijd van verdraagzaamheid tegenover elkaar, maar ja, daartegenover staat natuurlijk ook het woord "respect" voor elkaar...
  Is zoiets als mensen die met alle geweld muziek in de tuin willen, niet alleen bij een feestje, maar dag in dag uit... precies of die muziek stopt aan de haag...allee hop, vooruit, meegenieten allemaal, of je het graag hoort of niet... zeg maar dag tegen de rust in Uw tuin...
  "SLOEF" is een zoveelste zalig vlaams woord voor slof, of pantoffel.... :-)
  Vrijdag 26 Juni 2015 om 13:27
 • Helga A. Helga A. ik heb zelf katten, zij zijn lief en gaan op de katten bak (komen er speciaal voor binnen) maar helaas zijn niet alle katten zo. Mijn katten, en andere houden niet van koffiedrap. Dus strooi dat rond en er zal op die plekken niets gebeuren.
  Zondag 28 Juni 2015 om 13:52
 • Mary V. Mary V. Helga Akkermans moet dat natte koffiedrap zijn of als het al is ingedroogd?
  Zondag 28 Juni 2015 om 13:56
 • Helga A. Helga A. ik strooi het er nat op. Je moet alleen opletten want nieuwe planten groeien niet door de koffiedrap als deze is opgedroogd
  Zondag 28 Juni 2015 om 14:12
 • Carola S. Carola S. Hoi Mary, ik heb ook 2 labjes. Geen kat komt er meer in de tuin (ook Spijkenisse). Helaas ook geen grotere vogels...ze willen het gewoonweg niet hebben :) Ga je mee naar het Bernisse strandje? We zijn daar a.s. zondag 19 februari om 13.00 uur. Er komen ongeveer 35 labjes om de katten te verjagen, te spelen en lekker te zwemmen. Prachtig natuurgebied.
  Vrijdag 17 Februari om 07:40